Mandarínková roláda (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Roládu robila jedna milá pani u pani Magálovej v Tajomstvo mojej kuchyne... Niečo
málo som pozmenila...
30+chladenie minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme šťavu z citróna.
- Opatrne vmiešame maizenu a hladkú múku. Piškótu vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Piškótu necháme mierne ochladnúť, utierku jemne pocukrujeme práškovým cukrom, piškótu na ňu prenesieme a zrolujeme, necháme ochladnúť.
- Na krém vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha, opatrne ju vmiešame do rozmiešaného mascarpone. Mandarínkový kompót zlejeme cez sito do misky.
- Z piškóty odstránime papier, ponatierame ju šťavou z kompótu.
- Natrieme väčšiu časť krému a na husto uložíme mandarínky.
- Roládu stočíme a natrieme zbytkom krému, ja som ju rozdelila na dve časti, aby sa mi zmestila na podnos a v chladničke aby nezavadzal celý plech.
- Vrch som posypala na hrubo postrúhanou horkou čokoládou, roláda nie je presladená, je to taký ľahký múčnik.