Mandarínková roláda (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Roládu robila jedna milá pani u pani Magálovej v Tajomstvo mojej kuchyne... Niečo málo som pozmenila...

30+chladenie minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme šťavu z citróna.
  2. Opatrne vmiešame maizenu a hladkú múku. Piškótu vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  3. Piškótu necháme mierne ochladnúť, utierku jemne pocukrujeme práškovým cukrom, piškótu na ňu prenesieme a zrolujeme, necháme ochladnúť.
  4. Na krém vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha, opatrne ju vmiešame do rozmiešaného mascarpone. Mandarínkový kompót zlejeme cez sito do misky.
  5. Z piškóty odstránime papier, ponatierame ju šťavou z kompótu.
  6. Natrieme väčšiu časť krému a na husto uložíme mandarínky.
  7. Roládu stočíme a natrieme zbytkom krému, ja som ju rozdelila na dve časti, aby sa mi zmestila na podnos a v chladničke aby nezavadzal celý plech.
  8. Vrch som posypala na hrubo postrúhanou horkou čokoládou, roláda nie je presladená, je to taký ľahký múčnik.