Svieža dvojfarebná roláda

stacy77777 - fotkastacy77777, 30. júna 2012

Niečo sladké aj na tieto horúce dni... Veľmi dlho som obchádzala recepty na rolády, až vlastne po prihlásení na Varechu som ich konečne začala Zobraziť celý popisNiečo sladké aj na tieto horúce dni... Veľmi dlho som obchádzala recepty na rolády, až vlastne po prihlásení na Varechu som ich konečne začala piecť.Veľmi sa mi páčia rolády od Cice2,tak som sa odhodlala.

10
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks surové
150 g
150 g
0,5 ks
1 lyžica
Plnka:
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks Dr.Oetker/ztužovač do šľahačky/
2 lyžice
1 ks
 na potretie




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si z bielkov tuhý sneh, do snehu postupne primiešame žĺtka, práškový cukor a múku s kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej primiešame kakao. Na plech, vystlaný papierom na pečenie, nalejeme najskôr svetlé cesto, potom tmavé pofŕkame rôznymi smermi.Pečieme na 180stupňoch. Ešte teplé zrolujeme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

    Svieža dvojfarebná roláda - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme si šľahačku s práškovým cukrom a ztužovačmi,pridáme kyslú smotanu, nakoniec tvaroh.

    Svieža dvojfarebná roláda - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté cesto natrieme ľubovoľným džemom a smotanovou plnkou. Malú časť plnky si ponecháme na potretie povrchu rolády.

    Svieža dvojfarebná roláda - obrázok 3
  4. 4

    Na plnku poukladáme ovocie. Ja som dala mandarinkový kompót. Ovocie samozrejme môže byť ľubovoľné, určite by pekne vynikli jahôdky. O tie moje sa tento rok starajú na záhradke slimáčikovia.

    Svieža dvojfarebná roláda - obrázok 4
  5. 5

    Roládu opatrne zvinieme, potrieme zvyšnou smotanovo-tvarohovou plnkou a vrch ozdobíme.

    Svieža dvojfarebná roláda - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do chladničky ztuhnúť na 4-5hodín. Prajem dobrú chuť!

    Svieža dvojfarebná roláda - obrázok 6

Diskusia k receptu

lucullus
Že Ty robíš v cukrárni?!Veď takéto niečo ani tam nevidno.Toto je tak super vyzerajúce,že ani nemám odvahu pochybovať o chuti.Toto ma vzalo.K tomu ešte malé presso,alebo aj turka a den je krásny.Ďakujem za krásny recept.Inak:dobre nafotené detaily.
palokuchki
Urobila si velmi peknu a urcite aj chutnu roladu. Velmi dobre to vyzera s tym dvojakym cestom.
hubata
Farebne zladená, krásna osviežujúca roláda. Je naozaj taká aké tu prezentuje @Cica2. Ocenila si vlastne aj ju, lebo ja mám pri roládach tie isté pocity čo ty. Zatiaľ teda neukladám, ale viem kde mám takú krásu hľadať.
mracik9
Joj, jak by teraz aj keď ráno, bodla ku kávičke,dobrotka
dajanca
no nádhera... že by som aj ja prelomila bariéru rešpektu pred roládami...
:-)
gabikapb
Krásna roládička, páči sa mi aj krém bez masla, vyskúšam :-)
astheart
Krásná a určitě vynikající! Chtěla jsem se podívat na recepty od @cica2 , ale hlásí mi to, že profil neexistuje........ :(
mamataja
No paráda!!! Mám v chladničke tvaroh aj kyslú smotanu a hľadám čo dobré by sa z toho dalo vykúzliť........roládka vyzerá vynikajúco, idem ju teda vyskúšať. Vďaka za inšpiráciu :-)
marijanka712
@stacy77777mysl ím , že touto roládou si sa prekonala a bude stale lepšia a lepšia i ked si ešte krajšiu a lepšiu ani predstaviť neviem -fantasticky vypadá a iste aj fantasticky chutila budem ju musieť zaradiť do svojho repertuare, lebo sa mi velmi páči.
danda3
Ja tiež málokedy pečiem rolády, asi preto, že sa z nich málo nakrájalo, ale teraz nám dvom to bude bohato stačiť. Podarila sa Ti perfektne!♥
cica2
@ stacy77777 a dobre že si sa odhodlala, lebo roláda sa ti krásne vydarila! :-))....a ďakujem! :-) @ astheart ako ti už písala @ michsamant takže stále som tu ;-)
cica2
pardon, zle som to napísala, lebo som dala medzeru.....

@stacy77777 a dobre že si sa odhodlala, lebo roláda sa ti krásne vydarila! :-))....a ďakujem! :-) @astheart ako ti už písala @michsamant takže stále som tu ;-)
janger
No tak lepsi vzor ako @cica2 si si ani nemohla vybrat. To je veru varechacska odbornicka na rolady :-). Aj tato tvoja je peknucka.
eliz
úžasná a ešte dnes spravím...:)))))) mňam
ludmilam
Vyzerá nádherne, iste je aj veľmi chutná :). Práve sa pečie. Ukladám do KK. Ďakujem za recept.
salinka
@stacy , ďakujem pekne za recept, mám ho uložený medzi obľúbenými! Veľmi nám všetkým chutila, keby som si kúsok neuchytila, tak by sa mi ani neušlo:-) Prihodila so tam aj pár višní, čo sa nudilo v chladničke:-)


stacy77777
@salinka -to si ma veľmi potešila, som veľmi rada,že chutilo, vydarila sa ti prekrásne,aj tie višne tam krásne ukážu,ďakujem za milú správu
salinka
Ja ďakujem tebe. S roládami som veľmi nekamarátila, netrúfla som si. Ale táto tvoja sa mi veľmi páčila, tak som sa odhodlala. Ešte troška dotiahnem tú estetickú stránku, aby sa to podobalo na tvoju roládu, ale chuť bola úžasná:-)
stacy77777
presne, ja som sa tiež tak rolád bála,vždy som si len povedala, tie neviem....ale keď som sa už raz odhodlala,tak to ide...:-))), krásny večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia