Malinový tunel

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 13. apríla 2014
Malinový tunel
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 ml
120 g
200 g
10 g
Cesto na korpus:
6 ks
6 PL
6 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kakao a zamiešame. Dáme na plech s papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 °C 8–10 minút.

  2. 2

    Maliny dáme rozvariť s cukrom. Na 10 minút dáme želatínu do studenej vody. Potom ju pridáme do teplých malín. Precedíme. Šľahačku vyšľaháme a pridáme do nej malinovú hmotu.

  3. 3

    Vkladáme do formy s potravinárskou fóliou, navrch položíme plát korpusu. Vložíme do mrazničky asi na hodinu. Zvyšok korpusu po vysušení rozmixujeme a v tejto „strúhanke“ obalíme zákusok.

Diskusia k receptu

salinka
Tunel vyzerá veľmi pekne, len niekde sa niekde cestou stratili vajcia v popise surovín:-)
anic
vypadá skvěle,jen ty vajíčka mně zajímají taky..
darina57
maliny milujem..ak budu urcite ho urobim..len dopis tie vajicka..asi kolko tam ide..hadala by som asi tak 5 alebo 6 kusov..sikulka..si
redakcia
Ospravedlňujeme sa. Vajíčka sú doplnené. Chyba vznikla pri prepisovaní receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia