Malinový tunel

Autor receptu: redakcia

10
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kakao a zamiešame. Dáme na plech s papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 °C 8–10 minút.
  2. Maliny dáme rozvariť s cukrom. Na 10 minút dáme želatínu do studenej vody. Potom ju pridáme do teplých malín. Precedíme. Šľahačku vyšľaháme a pridáme do nej malinovú hmotu.
  3. Vkladáme do formy s potravinárskou fóliou, navrch položíme plát korpusu. Vložíme do mrazničky asi na hodinu. Zvyšok korpusu po vysušení rozmixujeme a v tejto „strúhanke“ obalíme zákusok.