Foto: jazavka
Tento recept som si vymyslela sama, nakoľko mám rada želatínu, maliny a tak vznikol výborný osviežujúci zákusok. Fotka je trošku nekvalitná, fotené mobilom, nakoľko Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela sama, nakoľko mám rada želatínu, maliny a tak vznikol výborný osviežujúci zákusok. Fotka je trošku nekvalitná, fotené mobilom, nakoľko je fotoaparát na dovolenke... :-))
Postup
-
1
Upečieme si piškótu (napr. podľa môjho receptu na jahodový koláč, alebo každý tu svoju vlastnú - odskúšanú), po vychladnutí ju natrieme malinovým džemom, pripravíme si jahodovú plnku - vyšľaháme si šľahačku, rozmiešame zeasan vo vode (šťave z kompótu) a prilejeme ho ku šľahačke a došľaháme. Navrstvíme na piškótu, poukladáme maliny (alebo kto chce aké ovocie), urobíme si zo šľahačkovej plnky mantinely okolo tortičky, aby nám nestekala želatína. Tú si pripravíme podľa návodu (spolu z 3 vrecúšok by to malo byť okolo tých 7,5 dcl), trochu schladíme a vylejeme na koláč. A môžeme maškrtiť. Prajem dobrú chuť.
Ochutený stabilizátor šľahačky Zeesan - príchuť Malina. Príprava za studena, dodá Vašej šľahačke alebo rastlinnému krému stabilitu, vzdušnú a pórovitú štruktúru, výrobky sa budú dať pekne krájať, vhodné na mrazenie, predlžuje trvanlivosť šľahačkových výrobkov až na 3 dni.
Ten zeasan je kde dostať? A je tuhý ( prášok), či tekutý?