Malinové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. mája 2016

Náš nedeľný ovocný zákusok..tentoraz malinový so šľahačkou..

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 2x:
4 ks
4 PL
4 PL
1 ČL
Krém malinový:
350 ml
1 ks
2 PL
50 g
Tvarohový krém:
500 g
2 bal
z 1 citrónu
300 ml
4 PL
Na vrch šľahačka:
300 ml
2 ks
1 PL
4 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto: celé vajcia a cukor som vymiešala do peny..pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva...

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    plech 27x37cm. som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý korpus...postup ten istý...oba upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si malinový puding...v mlieko som vymiešala puding a 2 PL. malinového sirupu, uvarila som hustú kašu...keď vychladla, pridala som k nej 50 g. mascarpone a dobre vymiešala...nechala som dobre vychladiť...

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    urobila som si tvarohový krém..do mlieka som pridala detskú krupicu a zvarila som hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť..tvaroh som popučila vidličkou, pridala so vanilinové cukry a strúhanú citr. kôru i šťavu..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vychladnutú kašu som pridala do tvarohu a dobre vymiešala...dala do chladničky stuhnúť..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do rajnice som dala 2 PL. malinového lekváru a nechala som ho zohriať na celkom horúci..týmto horúcim lekvárom som potrela spodný korpus..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na už stuhnutý lekvár som natrela malinový krém..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na krém som položila druhý korpus a potrela som ho opäť horúcim lekvárom..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na stuhnutý lekvár som rozložila rovnomerne tvarohový krém..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a uložila maliny..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a pripravila som šľahačku...natrela som ju na maliny...všetko som dobre nechala stuhnúť..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ráno som zarovnala boky a pokrájala na rezy..-

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a prajem vám dobrú chuť..

    Malinové rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

haji
Krásné a chutné rezy, maliny mám moc ráda. Jako vždy, @Isabella929 , nádherné sladké dílo! Mńam
3sandra3
Nádherné rezy. Už začínajú ovocné - moje obľúbené. Dávam si ich do kk a určite vyskúšam.
27janka
Koláčik vyzerá výborne, vyskúšam upiecť, máme radi ovocné
mesiar50
Krásne prestretý stôl a tvoj rez vyzerá prvotriedne a veľmi lákavo.
Chválim tvoju precíznosť a šikovnosť.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
terinka55
Paráda ako vždy. Už to znie ako obohratá platňa :-) Ale, čo iné povedať? Vždy krásny výsledok. Si šikovná.
klukodvody
Tak já nikdy nevím, co u Tebe hodnotit dřív. Recept? Servis? Porcelán? Ubrusy? Nevím a proto uložím celé a dám5*
tatranka
Izabelka,krásny a chutný zákusok.Nastáva čas chutných voňavých malín,tak by som rada urobila takýto krásny zákusok.Láka ma pre ten tvaroh.No mne sa taký krásny určite nevydarí,no bude aspoň chutný.Pekná a poctivá práca.
sracz
Nuž a pre mňa, Izka milá, je aj tento Tvoj veľmajstrovský kúsok, ďalší veršík v rámci nedeľnej chvíľky poézie. Každý týždeň sa teším a spravidla sa aj dočkám, @izabella929 na ďalší prídel weekend_ovej nehy v predvedení niektorého z Tvojich hviezdičkových rezov! ... a nikdy ma nesklameš! Ďakujem Ti a zo srdca želám krásne dni v zdraví, plné úsmevov a medziľudského dobra!
izabella929
@tatranka , možno si si všimla, že tvarohový krém neobsahuje maslo...tvaroh som spevnila detskou krupicou uvarenou v mlieku...i bez masla to bolo stabilné...v malinovom kréme je iba 50 g. mascarpone.. no a to ako bude vyzerať po pokrájaní, nech ťa ani trošku netrápi,...lebo jeho chuť zakryje všetky obavy a milo prekvapí...Martuška, ďakujem pekne za milý komentár.-)
izabella929
@klukodvody , nuž nešetril si chválou za to veľmi pekne ďakujem...)@sracz , milý priateľu, je to tak ako píšeš...nedeľná poézia bez môjho zákusku by bola o ničom.-)))) som rada, že sa ti môj zákusok páči, hoci ja som z neho nie nadšená...chuťovo zabodoval, ale na vzhľad nie som spokojná, lebo zafarbil všetko, čo mu prišlo do cesty...proste maliny nezbedníčky si na tom v tomto prípade dali záležať...ďakujem za želanie, potrebujem ho teraz...) Ďakujem vám obom za milé komentáre.-)
kukulienka71
Páči sa mi, že si pridala do pudingu aj malinový sirup. Maliny máme radi, už sa teším na ich sezónu. Pozri, ako pekne sa hodia tie všefarbiace malinky ku kvietkom na obruse;-) Pekná práca!
monty469
Ahoj Izka, tak som ich upiekla :-) Sú svieže, lahodné, ako stvorené na horúce dni, ako je aj ten dnešný. Maliny som nahradila jahodami, keďže nám už dozrievajú, tým pádom som aj puding dala jahodový a do tvarohovej náplne som pridala trošku viac cukru, a aj do šľahačky. Manžel nazval tento koláčik Jahodový sen :-) Tieto rezy sú variabilné, môžeme použiť či maliny, jahody, ríbezle, černice, čučoriedky a viem si ho predstaviť aj s broskyňami. Určite ho budem piecť častejšie a vrelo ho môžem odporučiť aj ostatným :-) Ďakujem za skvelý recept a prajem pekný víkend !


haji
@Monty469 (28.5.2016 14:11)
Oh, Monty, ten se ti krásně povedl, nádherné foto, kontrasty k zulíbání a jistě je celičký dobrý! Jsi úžasně šikovné děvče! Tleskám! Krásný den!!
jack
@Monty469 (28.5.2016 14:11)

Montík,krásne sa ti podarili.Vyzerajú skvelo,tak isto aj Izkine.Určite chutia božsky.
izabella929
@monty469 ,milá moja, veľmi pekne ďakujem za fotku aj vyskúšanie receptu...je mi to jasné, že s jahodami by aj môj zákusok vyzeral inak, lenže jahodové už tu mám, tak som dala maliny a tie mi celkový dojem pokazili, lebo stekali...jahody domáce by to nerobili a možno ani maliny čerstvo nazbierané...no žiaľ ja už domáce suroviny nemám, tak pečiem z toho čo kúpim...@srde čný pozdrav aj pre @haji..- )
1x haji
haji
@Izabella929 (28.5.2016 22:27)
Izi, maliny jsou příliš jemné, domácí čerstvě sebrané - mno, a co kdyby byly hned po sběru jednotlivě zmrazené a pak šup s nimi na plochu, zakrýt šlehačkou /nedostaly by tak na frak při manipulaci se šlehačkou/. Ještě se nabízí možnost místo malin dát ostružiny - černice. Nejsou tak jemné. Díky za pozdrav!!
monty469
Milá Izka mám ešte od teba uložených pár receptov, kde nejde do plniek maslo, ktoré sa chystám urobiť. Zatiaľ tie dva čo som robila mali veľký úspech. Chcem sa spýtať, maslo v plnke môžem nahradiť mascarpone alebo riccotou? Teraz myslím v tvojich receptoch
izabella929
@monty469 , pochopiteľne si recepty treba prispôsobiť, ja používam pravé domáce maslo, takže nenahrádzam ho ničím iným...tiež mám rada chuť mascarpone a nahrádzam ním maslo.-) vďaka za pochvalu a záujem o moje recepty...)
haji
@Haji (28.5.2016 22:50)
Ajaj, Izi, už to vidím, že máš ve svých receptech i černicové rezy so šlahačkou. Jo, to je tak, když si neprojdu všechny tvé recepty. Omlouvám se, promiň mi mou nedůslednost, nemyslela jsem to zle. Přeji krásný den!
izabella929
@hali , netráp sa prosím, je to v pohode...) ja už ani sama neviem aké som piekla, mám toho veľa, často už musím sondovať, či niečo také nemám...nemáš sa prečo ospravedlňovať...si milá a ja ťa mám rada.-)