Malá pochúťka z pekinskej kačky

2010 - bez fotky2010, 17. decembra 2010
Malá pochúťka z pekinskej kačky
Foto: 2010

Kdo sa nechce objest kacky ale si chce len pochutnat lebo su aj ine dobroty na Vianocnom stole. Tu je taka mala vzorka -inspiracia vyborneho Zobraziť celý popisKdo sa nechce objest kacky ale si chce len pochutnat lebo su aj ine dobroty na Vianocnom stole. Tu je taka mala vzorka -inspiracia vyborneho predjedla ktore sa da lahko pomenit z azijskeho na slovenske.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 pecena
  cinska




Postup

  1. 1

    Mnozstvo nepridavam lebo kazdy si urobi kolko chce plus sa daju pouzit zvysky pecenej kacky . My sme kupili polku pekinskej kacky ktorej maso som nakrajal na kusky -pasiky a tak isto som odelil kozu ale len tu chrumkavu a som ju nakrajal na pasiky.

  2. 2

    Vyprazil som male lokse kde som do cesta pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku. Lokse som rozkrojil na polky.

  3. 3

    Enoki male hribiky som dal obarit do slanej vody na 1 minutu.Odlozil na stranu. Tak isto som obaril pazitku aby zmakla. Uhorku som nakrajal na jullien ( na zapalky).

  4. 4

    Na polku lokse som dal trosku hoisin omacky a pridal par kuskov kacky , kusky uhorky , trosku hribov a jarnej cibulky. Nezabudnite pridat chrumkavu kozku !!!

    Malá pochúťka z pekinskej kačky - obrázok 4
  5. 5

    Loksu sme zrolovali a zviazali cinskou pazitkou ktora bola obarena aby sa lahko dala zviazat. Servirovali sme tak ze kazdy si mohol pridat Hoisin omacky podla chute.

    Malá pochúťka z pekinskej kačky - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
si super ako vždy , umelecké dielka na pokračovanie , :-))Pekný výstižný fotopostup:-)) MŇAMKA na raňajky ale aj večeru !!ukladám :-))
stefanm
...výborný nápad na ľahké predjedlo...Ale kde ja teraz v "krutej" zime (-10st.C) zoženiem "jarnú" cibuľku?Asi vyženiem manželku do lesa k dvanástim mesiačikom aby jej ju pripravili :))
2010
stefanm, uplne suhlasim, to je len taka inspiracia, ja som tiez "domotal" stary cinsky recept.
Mozno keby som bol na slovensku by som dal: kacku, kozku, kustik pecienky, trosku cervenej kapusty a pasik knedle a polial vypekom zabalil do malickej lokse ... a je predjedlo bez konkurencie.
2010
este jedna poznamka , enoki hriby sa volaju po slovensky "plamienka zimna"
tinca
@stefanm v hypermarketoch máš mladej cibuľky haba-dej nie je síce jarná,ale zimná zo skleníka:-)
evusik
krásne až sa slinky zbiehajú, ale hlavne inšpiratívne... ako píšeš dole fantázii sa medze nekladú :-)
frezia68
Veľmi pekná inšpirácia ako si pochutnať a neprejesť sa.Neviem čo je hoisin omáčka,ale dá sa podobne vymýšľať...nápad výborný :-))) @stefanm :Kaufland má každý deň,nie je síce z vlastnej záhradky...
ildulka
a tie lokše aké,klasické?To je dosť roboty....
evanaaa
Lokše ( aké?) by sa mohli pripraviť do zásoby aj deň pred tým, poprípade,ak sú ako príloha ku kačke či k husi, máme aj kúsky mäsa.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia