Makrónky
Autor receptu: lilianne9
Francúzsky drobný dezert, ktorý sa dá pohodlne pripraviť aj doma. Chuť je neopísatelná..
stačí si už len zavrieť oči a predstaviť si, že sedíme v kaviarni uprostřed paríža :-)
30 porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 145 °C |
Postup
- Mleté madle zmiešame s 1/2 hrnčeka cukru. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme pevný sneh. Ten na 3-krát jemne vmiešame do mandlí. Nakoniec pridáme kakao.
- Cukrárenské vrecúško s okrúhlym koncom naplníme touto hmotou. Na plech si položíme silikónovú podložku a na ňu vreckom vytláčame malé a hlavne rovnaké krúžky. Plech tak potom necháme pol hodinku odstáť, aby makrónky stuhli. Potom ich dáme na 15 minut do rúry vyhriatej na 140-150 stupňov.
- Po upečení makrónky velmi opatrne zložíme z plechu, pretože sú krehké. Kým chladnú, pripravíme si krém: podla návodu na obale si pripravíme parížsku šlahačku, do ktorej vmiešame ricottu a van. cukor. Krémom potom spájame makrónky a najlepšie je nechať ich ešte stuhnúť na chladnom mieste v uzavretej nádobe.