Foto: lubisthemple
Výborný svieži koláčik. Kompletný recept aj s fotkami postupu možete nájsť na Ako sa mak stretol s bazou
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
5 žĺtok vyšľaháme s cukrom. pridáme 1 celé vajce a šľaháme pokiaľ sa úplne nespojí so zmesou. nakoniec primiešame 1 dl teplej vody.
- 2
Do vajíčkovo-cukrovej zmesi pridáme mletý mak, citrónovú kôru a dobre všetko premiešame.
- 3
Z 5 bielkov, ktoré sme oddelili urobíme tuhý sneh.
- 4
Do makového cesta jemne primiešame menšiu časť bielkového snehu (asi 2 lyžice), potom pridáme zvyšný sneh.
- 5
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. koláčik pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 180°C.
- 6
Medzitým pripravíme krém - zmiešame mascarpone s bazovým sirupom.
- 7
Upečený plát vyklopíme z plechu a ešte kým je teplý z neho stiahneme papier na pečenie (treba dávať pozor, aby sa vám nezlomil). koláč rozrežeme na tri rovnako široké diely.
- 8
Jeden z dielov natrieme mascarpone, položíme naň druhý diel, ktorý najskôr natrieme džemom (ja som použila domáci ríbezlový s vanilkou) a až na džem natrieme mascarpone. postum opakujeme aj s posledným dielom. vrch koláča môžeme ozdobiť tak, že pomocou vidličky na ňom urobíme vlnky. hotový koláčik vložíme do chladničky aby krém stuhol a nakrájame ho na kocky alebo kvádre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nám veľmi chutil :) dúfam, že aj u vás bude mať úspech.
ďakujem pekne :)
Vyzerá výborne, ale bolo by dobré uviesť veľkosť plechu, je to dôležité. Neviem si predstaviť cesto bez múky.
mnoho koláčov sa pečie bez múky a vôbec tam nechýba. plech má rozmer 23x30 cm.
ďakujem pekne za milé slová :)
prekrásne sa jej podaril :) Som veľmi rada, že jej koláčik chuti :)