Makovo-palacinková torta s tvarohom

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. novembra 2016
Makovo-palacinková torta s tvarohom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Makové palacinky:
150 g
150 g
500 ml
4 PL
1 PL
50 ml
150 g
3 ks
Tvarohová plnka:
830 g
160 g
5 plátkov
150 g
60 g

Postup

  1. 1

    Makové palacinky: Z múky, cukru, mlieka, oleja, maku a vajec pripravíme palacinkové cesto. Napečieme palacinky a necháme ich vychladnúť.

  2. 2

    Tvarohová plnka: Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať. Tvaroh, kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu vymiešame dohladka.

  3. 3

    Želatínu scedíme a mierne ohrejeme, kým sa nerozpustí. Do želatíny pomaly primiešame tvarohovú zmes a necháme v chladničke zatuhnúť. Po zatuhnutí vrstvíme palacinky a tvarohovú zmes, až kým nevznikne torta.

Diskusia k receptu

haji
Makovo palacinková tvarohová torta vypadá úžasně!! Určitě musí být výborná, zajímavé celé - postup, suroviny, hned bych ochutnala!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha