Makovo-palacinková torta s tvarohom
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. novembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. novembra 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Makové palacinky: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 500 ml |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL |
|
| 50 ml |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 830 g |
|
| 160 g |
|
| 5 plátkov |
|
| 150 g |
|
| 60 g |
|
Postup
-
1
Makové palacinky: Z múky, cukru, mlieka, oleja, maku a vajec pripravíme palacinkové cesto. Napečieme palacinky a necháme ich vychladnúť.
- 2
Tvarohová plnka: Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať. Tvaroh, kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu vymiešame dohladka.
- 3
Želatínu scedíme a mierne ohrejeme, kým sa nerozpustí. Do želatíny pomaly primiešame tvarohovú zmes a necháme v chladničke zatuhnúť. Po zatuhnutí vrstvíme palacinky a tvarohovú zmes, až kým nevznikne torta.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu