Foto: marijanka712
Podľa tohto receptu robím štrudlu už 40 rokov , ako mlada som ho dostala od starej susedky . Patrila medzi oblúbené recepty ked ešte Zobraziť celý popisPodľa tohto receptu robím štrudlu už 40 rokov , ako mlada som ho dostala od starej susedky . Patrila medzi oblúbené recepty ked ešte dievčatá boli doma. Teraz tak 1x do roka pride na ňu rad a dnes som ju piekla a preto som sa rozhodla ju sem dať s cestom sa dobre pracuje a rýchlo je hotová . To je taká rýchlovka.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv preosejem do misky múku a pridám všetky ingrediencie na cesto a zmiesim
-
2
dobre vymiesim a dám na 10 min do chladničky oddýchnúť do vtedy si očistím jablká a zomeliem mak.
-
3
rozdelím na 3 rovnaké časti. Susedka ich delila na 4 bochníčky mne sa to nikdy nedarilo z toho vyválať 4 štrúdle a preto od začiatku delím na 3 časti. Treba velmi na tenko vyvalkať treba trochu pomúčiť podložku ked som robila na drevenom lopári nemusela som múčiť , ale na túto silikónovú podložku sa to trocha lepilo tak som to trocha podsypala múkou.
-
4
vyválam na tenúčko asi tak ako cesto na rezance roztopeným maslom pokvapkám 4PL makú rozsypem po celej ploche na to 3PL pr. cukru na spodný kraj naukladám vykôskované višne a rovno na plochu nastrúham 3 jablká
-
5
takto všetky tri štrudle naplním .Môžete dať aj orechovú plnku , alebo tvarohovú , dnes som robila výslovne makovú .
-
6
vrch potriem roztopeným maslom a dám do vyhriatej rúry na 200stup na 15 min potom vyberiem ešte ráz potrim maslom a vložím na cca dalších 15 min. na dopečenie
-
7
Povrchu pocukrujem a Dobrú chuť!!!
-
8
Naša Micka z toho bola úplne vyčerpaná, tak si dala poobdňajši šlofik....
Marijanka a ja to robíme takto, ako vidieť, štrúdlička je ukážková.
tiez robievam taketo cesto da sa povedat ze este radsej, ako pouzit rychlo kupovane listkove. Muku pouzivam speci chlebovu.
mas ju ukazkovu- mnamka na 1* a ako dobre by mi padlo sa do nej zahryznut...
Ulozim receptik DAKUJEM
Pozdrav posielam z Holandska