Makovo-jablková štrúdľa vaľkaná (fotorecept)

Autor receptu: marijanka712

Podľa tohto receptu robím štrudlu už 40 rokov , ako mlada som ho dostala od starej susedky . Patrila medzi oblúbené recepty ked ešte dievčatá boli doma. Teraz tak 1x do roka pride na ňu rad a dnes som ju piekla a preto som sa rozhodla ju sem dať s cestom sa dobre pracuje a rýchlo je hotová . To je taká rýchlovka.

25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv preosejem do misky múku a pridám všetky ingrediencie na cesto a zmiesim
  2. dobre vymiesim a dám na 10 min do chladničky oddýchnúť do vtedy si očistím jablká a zomeliem mak.
  3. rozdelím na 3 rovnaké časti. Susedka ich delila na 4 bochníčky mne sa to nikdy nedarilo z toho vyválať 4 štrúdle a preto od začiatku delím na 3 časti. Treba velmi na tenko vyvalkať treba trochu pomúčiť podložku ked som robila na drevenom lopári nemusela som múčiť , ale na túto silikónovú podložku sa to trocha lepilo tak som to trocha podsypala múkou.
  4. vyválam na tenúčko asi tak ako cesto na rezance roztopeným maslom pokvapkám 4PL makú rozsypem po celej ploche na to 3PL pr. cukru na spodný kraj naukladám vykôskované višne a rovno na plochu nastrúham 3 jablká
  5. takto všetky tri štrudle naplním .Môžete dať aj orechovú plnku , alebo tvarohovú , dnes som robila výslovne makovú .
  6. vrch potriem roztopeným maslom a dám do vyhriatej rúry na 200stup na 15 min potom vyberiem ešte ráz potrim maslom a vložím na cca dalších 15 min. na dopečenie
  7. Povrchu pocukrujem a Dobrú chuť!!!
  8. Naša Micka z toho bola úplne vyčerpaná, tak si dala poobdňajši šlofik....