Foto: ancicka
20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
150 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g (margarín) |
|
5 ks |
|
1 bal. bez fosfátov (vínny kameň) |
|
z 1 ks citróna |
|
180 ml |
|
Poleva: | |
300 g |
|
|
|
|
|
s citrónovou príchuťou |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s vanilkovým a pr. cukrom,pridáme žltky,
-
2
a roztopené maslo,zašľaháme.
-
3
múku s kypriacim práškom,
-
4
mak,
-
5
a mlieko a zamiešame.
-
6
Vylejeme na pomastený,múkou vysypaný plech a upečieme.
-
7
Na upečený koláč vymiešame polevu ,vylejeme na koláč a necháme stuhnúť.
Diskusia k receptu