20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (margarín) | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. bez fosfátov (vínny kameň) | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 ks citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 180 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| s citrónovou príchuťou | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bielky vyšľaháme s vanilkovým a pr. cukrom,pridáme žltky,
                                                     - 
                                                    2
                                                    
a roztopené maslo,zašľaháme.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
múku s kypriacim práškom,
                                                     - 
                                                    4
                                                    
mak,
                                                     - 
                                                    5
                                                    
a mlieko a zamiešame.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Vylejeme na pomastený,múkou vysypaný plech a upečieme.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na upečený koláč vymiešame polevu ,vylejeme na koláč a necháme stuhnúť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu