Foto: ailuj82
môj vynález...
porcií
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Zmäknutý palmarín, nastrúhané /pretlačené/ zemiaky a múku zmiešame - vznikne redšie cesto - a odložíme do chladničky.
- 2
V miske zmiešame múku, soľ, žĺtky, jablčný ocot a dolievame vodu. Vymiesime cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na tenko, natrieme tukovo-zemiakovým cestom, posypeme vegetou a zložíme ako obálku /lístkové cesto/. Odložíme do chladničky.
- 3
Po asi 15 min. cesto rozvaľkáme a znovu preložíme. Odložíme do chladničky. Postup opakujeme ešte 2x. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5-7mm, potrieme žĺtkom, husto posypeme celým makom a krájame tyčinky hrubé asi 15-20mm a dlhé 15-20cm. Tyčinky *pokrútime* a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme 13-17 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu