Makové vrtáky
Autor receptu: ailuj82
môj vynález...
40 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 210 °C |
Postup- Zmäknutý palmarín, nastrúhané /pretlačené/ zemiaky a múku zmiešame - vznikne redšie cesto - a odložíme do chladničky.
- V miske zmiešame múku, soľ, žĺtky, jablčný ocot a dolievame vodu. Vymiesime cesto.
Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na tenko, natrieme tukovo-zemiakovým cestom, posypeme vegetou a zložíme ako obálku /lístkové cesto/. Odložíme do chladničky.
- Po asi 15 min. cesto rozvaľkáme a znovu preložíme. Odložíme do chladničky. Postup opakujeme ešte 2x.
Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5-7mm, potrieme žĺtkom, husto posypeme celým makom a krájame tyčinky hrubé asi 15-20mm a dlhé 15-20cm. Tyčinky *pokrútime* a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vo vyhriatej rúre pečieme 13-17 min.
|