Makové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. februára 2016

Tieto jednoduché makové rezy som upiekla na víkend...je to obdoba francúzskych makových rezov, ale tentoraz som to vyskúšala s piškótovými korpusmi..krém som dala obyčajný Zobraziť celý popisTieto jednoduché makové rezy som upiekla na víkend...je to obdoba francúzskych makových rezov, ale tentoraz som to vyskúšala s piškótovými korpusmi..krém som dala obyčajný jednoduchý zo zlatého klasu..

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Makový korpus:
4 ks
150 g
4 PL
1/2 dl
150 g
1/2 bal.
100 g
Biele korpusy 2 x:
3+3 ks
3+3 PL
3+3 PL
1+1 ČL
Krém:
700 ml
2 bal.
1 bal.
250 g
150 g
1 ČL
Na vrch:
6 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si urobila makový korpus..do misy som dala 4 celé vajcia, pridala som cukor a vymiešala do peny...miešam vždy tak dlho mixérom, koľko mám vajec..v tomto prípade som miešala 4 minúty..múku s práškom do pečiva som zmiešala a malých dávkach som preosievala a vmiešavala do cesta..

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pridala som celý mak tiež v malých dávkach..je dobre ho pred použitím orestovať na suchej panvici, má makovejšiu chuť..

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto som vyliala na plech 27x37 cm. vystlala som ho pečiacim papierom..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a korpus sa mi piekol 10 min..

  4. 4

    pokiaľ sa piekol makový korpus, pripravila som si cesto na biely korpus...vymiešala som 3 celé vajcia s 3 pl. cukru...zmiešala som múku s práškom do pečiva a v malých dávkach som zamiešala do cesta...to práve stíham, pripraviť cesto, vyliať na plech a upraviť...akurát sa upečie makový korpus a vložím do trúby biele cesto...a urobila som ešte aj tretí biely korpus presne tak, ako ten prvý..aj tieto dva sa piekli 10 min.

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    všetky upečené cestá som uložila ma mriežku a nechala dobre vychladiť, aby sa ľahko dal ztiahnúť z nich pečiaci papier...

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa korpusy chladili , uvarila som si z mlieka, vanilínového cukru a zlatých klasov hustú kašu a nechala som ju zakrytú vychladiť..kým sa kaša chladila, vymiešala som si maslo s cukrom do peny...

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vyšľahala som ho s vychladnutou kašou a rozdelila na 2 rovnaké časti a jednu menšiu, ktorú potom natriem na vrch koláča...

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na podnos som uložila biely korpus a potrela som ho marhuľovým džemom..

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na džem som natrela polovicu krému...a položila som makový korpus..

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    makový korpus som potrela džemom...

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    makový korpus som potrela druhou polovicou krému...

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a položila posledný tretí korpus...takto dokončený koláč som dala do chladničky stuhnúť..položila som tam aj tretiu menšiu časť krému...keď koláč stuhne, zaťažím ho na niekoľko hodín a až potom potriem zbytkom krému..

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    až ráno so potrela vrch odloženým krémom...a posypala drvenými orechami...

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    pokrájala som na rezy...prajem vám dobrú chuť..

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    všetky pokrájané..

    Makové rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

monty469
@Izabella929 od teba ako vždy zákusok ako z cukrárne.Makové máme radi.Vyzerá skvelo.Nuž ,môžem len skonštatovať,že si veľmi šikovná.Čo recept ,to skvost.Chválim a dávam 5*
jack
Izka naša milá opäť si nás prekvapila.koláčiky aj mäská sú na vareche dneska.makové tie môžeme do kk ukladáme.5*
havino
pekné Izka,aj to tvoje krájanie, super
mesiar50
Takéto krásne rezy vieš urobiť iba ty Izabelka.Gratulujem ti k tvojej šikovnosti.
kukulienka71
veľmi vkusné, krásne nakrájané:-) robila som taký makový krémeš, mal jedinú chybičku, zdalo sa mi tam málo plnky, ale výzorovo fakt veľmi pekne ukáže.
dzejsik
sú krásne ako vždy! :) mak môžem všade, ukladám a 5*
haji
@Izabella929 Vaše recepty a zvláště moučníky jsou jedna báseň - krásné a jistě i chutné! Děkuji za Vaše recepty a smekám klobouk!
milina
Izka treba vydať Kuchársku knihu. Stálo by to zato. Ste veľmi šikovná a určite by ste mala veľký záujem o vaše recepty.
izabella929
@terinka55 ,@kukulienka71 , mak krásne ukáže v tomto zákusku...ja som nepridala do cesta celých 100g. možno by zákusok vyzeral moc fádne...ubrala som a kvôli ladeniu s bielou som pridala iba 70 g.to však cesto urobilo úžasne ľahkým..možno ma budete kritizovať, ale podľa receptu má byť 100g...ale tu som to už písala, že ja každý recept prekombinujem podľa svojich predstáv , tak ma nebite..práve preto moje zákusky vyzerajú inak, ako tie v ktorých sa dodržiava receptúra..@oline čka,@ancicka ,@zuzanka1367 , no boli moc vychválené mojimi milými..)@dzejsik , áno makom nič nepokazíš...@haji , no veľmi pekne ďakujem za pochvalu, predpokladám, že si z tej českej stránky, kde pridávam moje recepty..tam dostal tento zákusok mimoriadne moc hlasov...ale je to v pohode..)@milina , áno , už som o tomto tu písala..uvažovala som na začiatku vydať knihu...tada moja rodina ma do toho tlačila, vtedy som mala ešte možno iba polovicu mojich receptov...dnes, keď ich mám 900..neviem, či by som takú obrovskú záťaž zvládla..vtedy som mala takú predstavu, každý každý jeden list bude obsahovať menu, od raňajok,obed, večeru až po zákusok...hodlala som zakomponovať do toho aj moje nádherné výtvory, ktoré som pestovala v mojej záhrade..fialové , hnedé a modré papriky, čierne, biele, ružové paradajky..chilli vo všetkých farbách a tvaroch..indické tekvice, trojfarebné fazuľové struky..nezvyčajné kvetinky..a zostalo to len v plánoch, lebo životnou zmenou,ktorá sa mi prihodila sa vo mne zlomilo navždy všetko...iste viem, že by o takú knihu bol obrovský záujem, ale ja už som to vzdala..prosím odpusť mi to...)dnes ma najviac poteší, ak mi napíšete, že sa vám zákusok páči, že ste ho upiekli a vašim najmilším veľmi chutil..toto poďakovanie mi úplne postačí...som nesmierne šťastná, že to všetko zlé, čo som prežila je konečne za mnou a zase idem ďalej, aj keď s uboleným srdiečkom, ale predsa idem...mám tu vás, ktorí si ma vážite, máte radi moje recepty a toto mi dáva silu, takže robím to všetko s veľkou láskou pre vás..)Všetkým vám ďakujem za milé komentáre..)
haji
@Izi já jsem volně ložená a nezávislá - nahlížím a sem tam písnu na Varechu. Letos jsem se dokonce zaregistrovala, abych mohla přidat koment. Vařím a peču už pár let, jeden se pořád učí. Nemám však patřičnou techniku, abych mohla vložit recept s fotkami, což je důležité. Obdivuji Vás i Vaše recepty a zvláště úpravu, hravost ale i přesnost všeho i porcí - vše máte jako když "střelí" rovné, stejnoměrné, hladké...! Mě Pán Bůh neobdařil, mimo jiné, krájením stejných velikostí, vyvaluje se mi velmi těžce - jedna strana vysoká, druhá nízká... naše babi říkávala, že mám oko z Kašparovy krávy. Máte velké dary, kterých si moc vážím a moc Vám držím pěsti! Jste úžasná, tvořivá a silná žena, se srdcem přetékajícím láskou! Ať se Vám daří plnit si své sny!
smejkad
joj @haji , ale si ma pobavila takto za ranky :-)))
ja takto krasne nepokrajam ani ked sa postavim na hlavu a budem kyvat usami :-)
az mi je trapne vyjadrovat sa k receptom, ktore su jednoducho vela vela levelov nado mnou, necitim sa na to kompetentna :-)
ale hoci ja mam oci ako jastrab, mne zas moj ocino hovorieval, ze ja raz zabludim aj vo vlastnej obyvacke :-)))
holt, kazdy mame nieco :-)
pekny tyzden vsetkym :-)
izabella929
@haji , joj toto snáď nie...nie som hviezda a ani sa nad nikoho nevyšujem...som jednoduchá srdečná a úprimná žena, nič viac...tiež som na začiatku môjho snaženia robila kostrbaté zákusky, tiež boli hala-bala..až keď som sama na to prišla, ako sa to dá...nie vždy sa darí aj mne...som presne tak omylná a nepresná ako vy všetci...niekedy som v pohode, vtedy zvládam veľa, inokedy mám deň blbec a rúca sa mi všetko..bola som vždy porfekcionalista, preto som sama, lebo toto muži neznášajú..ďakujem za tvoje úprimné slová, pochvalu a teší ma, že ťa moja kuchyňa moje snaženie zaujíma..teší ma to a verím, že vás nesklamem..@smejkad , prosím nerieš...ja ľudí nikdy nehodnotím podľa toho čo dokážu, zvládnu..ale podľa toho, čo sa im ukrýva v srdiečku..pre srdečných a úprimných ľudí som ochotná preniesť Ejfelovku z Paríža do Levíc...neútočím na nikoho, snažím sa byť priateľská a skôr som krehká, ako silná, hoci mnohí o mne tvrdia, že som silná žena..silnou sa musím robiť, aby som zvládla to, čo osud kladie na moje plecia...tak ako všetkým vám..ďakujem za milé slová, chválu a budte i naďelej moji priaznivci, nič iné nepotrebujem...som skromná...príjemný celý deň vám všetkým...)
ivka262
určite vyskúšam ked nie hned tak na 7. marca kedy bude mat brat meniny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia