Makové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tieto jednoduché makové rezy som upiekla na víkend...je to obdoba francúzskych makových rezov, ale tentoraz som to vyskúšala s piškótovými korpusmi..krém som dala obyčajný jednoduchý zo zlatého klasu..

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si urobila makový korpus..do misy som dala 4 celé vajcia, pridala som cukor a vymiešala do peny...miešam vždy tak dlho mixérom, koľko mám vajec..v tomto prípade som miešala 4 minúty..múku s práškom do pečiva som zmiešala a malých dávkach som preosievala a vmiešavala do cesta..
  2. a pridala som celý mak tiež v malých dávkach..je dobre ho pred použitím orestovať na suchej panvici, má makovejšiu chuť..
  3. cesto som vyliala na plech 27x37 cm. vystlala som ho pečiacim papierom..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a korpus sa mi piekol 10 min..
  4. pokiaľ sa piekol makový korpus, pripravila som si cesto na biely korpus...vymiešala som 3 celé vajcia s 3 pl. cukru...zmiešala som múku s práškom do pečiva a v malých dávkach som zamiešala do cesta...to práve stíham, pripraviť cesto, vyliať na plech a upraviť...akurát sa upečie makový korpus a vložím do trúby biele cesto...a urobila som ešte aj tretí biely korpus presne tak, ako ten prvý..aj tieto dva sa piekli 10 min.
  5. všetky upečené cestá som uložila ma mriežku a nechala dobre vychladiť, aby sa ľahko dal ztiahnúť z nich pečiaci papier...
  6. pokiaľ sa korpusy chladili , uvarila som si z mlieka, vanilínového cukru a zlatých klasov hustú kašu a nechala som ju zakrytú vychladiť..kým sa kaša chladila, vymiešala som si maslo s cukrom do peny...
  7. vyšľahala som ho s vychladnutou kašou a rozdelila na 2 rovnaké časti a jednu menšiu, ktorú potom natriem na vrch koláča...
  8. na podnos som uložila biely korpus a potrela som ho marhuľovým džemom..
  9. na džem som natrela polovicu krému...a položila som makový korpus..
  10. makový korpus som potrela džemom...
  11. makový korpus som potrela druhou polovicou krému...
  12. a položila posledný tretí korpus...takto dokončený koláč som dala do chladničky stuhnúť..položila som tam aj tretiu menšiu časť krému...keď koláč stuhne, zaťažím ho na niekoľko hodín a až potom potriem zbytkom krému..
  13. až ráno so potrela vrch odloženým krémom...a posypala drvenými orechami...
  14. pokrájala som na rezy...prajem vám dobrú chuť..
  15. všetky pokrájané..