Foto: egreska
Postup
-
1
Z prísad si vymiesime nelepive makké cesto a nechame 1 hodinu kysnut. Potom ho vyvalkame na hrubku asi pol cm.
-
2
Nakrajame na štvorce asi 7x7 cm a naplnime.
-
3
Tvarujeme pirôžky.
-
4
Vyprážame v oleji na 160 st asi 10 minut. Vyberieme na papierovy obrusok a nechame odkvapkat.Vychladnuté posypeme práškovym cukrom.Vobec nechutia mastno.
-
5
Takto vyzera tá hotova ochutená makova plnka ..kupila som ju v Kauflande,ak by ju niekto hladal...
mala poznamka k cestu- spotrebovala som asi 1 kilo muky, moje cesto bolo nejak lepive a prilis tekute, xixi, ale to bude asi mukou (nakoniec som este do cesta prihodila hrubu ovsenu muku)
egreska, urcite budem taketo pirohy robit aj nabuduce, vdaka! :-)
Pozdravujem bývalé spolupracovníčky. Tento recept na pirohy je výborný.
Aj v Bratislave sme sa vždy zastavili na pirohy na obchodnej . Piekli ich tam, naokolo vôňa pečených pirôžkov.
makovú plnku robím takto : mak mletý, cukor kryštál (alebo práškový) od oka (kto ako má rád sladké), trocha mlieka (tak aby bol mak mokrý, ale nie zriedený) a nechám ohriať kým sa cukor nerozpustí. Túto plnku používam aj do závinov. Je šťavnatá.