Makové pagáče

ierika - bez fotkyierika, 27. novembra 2010

Veľmi ľahké a rýchle pagáčiky,ale zato veľmi chutné:)

15
porcií
15 minút
príprava
25-25 minút
na 200 °C

Suroviny

cca 250 g
toľko koľko mak
nie veľa aby neboli tvrdé
aby sa spracovalo cesto
 troška




Postup

  1. 1

    všetky suroviny spracujeme na cesto ak treba nejakú surovinu z horeuvedených mlieko,alebo múku ešte pridáme aby bolo cesto dobre spracovateľné

  2. 2

    vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5cm a vykrajujeme pagáče,vrch potrieme vajíčkom a upečieme,sú chutné a dlho vydržia ak sa hneď nespapajú ako u nás:))

Diskusia k receptu

sovka62
Ierika a aké sú tie pagáče, sladké? Lebo soľ tam nevidím. Kedysi spolužiačka nosievala na internát sladké pagáče (ona hovorila kabáče), ale v tých nebol mak.
ierika
áno sú sladké nie presladené,také akurát:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia