Makové gnocchi s jahodami
Autor receptu: redakcia
Niet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba aj tvar domáckejšie. Potom už len stačí zabudnúť na klasiku a poddať sa kulinárskemu vzletu.
4 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Vychladnuté zemiaky rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme. Prepasírujeme ich na kašu. Pridáme dva žĺtky a múku.
- Vypracujeme cesto ako na zemiakovú knedľu, vyformujeme ho rukou do podoby šúľancov, ale hrubších a kratších. Varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- Uvarené gnocchi obalíme v pomletom maku, rozmiešanom s cukrom. Polejeme ich roztopeným maslom, pridáme lístky čerstvej mäty a dozdobíme čerstvými jahodami.