Makové gnocchi s jahodami

Autor receptu: redakcia

Niet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba aj tvar domáckejšie. Potom už len stačí zabudnúť na klasiku a poddať sa kulinárskemu vzletu.

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vychladnuté zemiaky rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme. Prepasírujeme ich na kašu. Pridáme dva žĺtky a múku.
  2. Vypracujeme cesto ako na zemiakovú knedľu, vyformujeme ho rukou do podoby šúľancov, ale hrubších a kratších. Varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
  3. Uvarené gnocchi obalíme v pomletom maku, rozmiešanom s cukrom. Polejeme ich roztopeným maslom, pridáme lístky čerstvej mäty a dozdobíme čerstvými jahodami.