Foto: jajaem
Čo myslíte, bude sa takáto torta oslávencovi páčiť? Zajtra má môj najmladší bratranec 5 rokov :) Zvolila som menej tradičnú kombináciu, a to korpus Zobraziť celý popisČo myslíte, bude sa takáto torta oslávencovi páčiť? Zajtra má môj najmladší bratranec 5 rokov :) Zvolila som menej tradičnú kombináciu, a to korpus z celého maku :) Po oslave pridám aj foto v reze. Tak doplním, že torta mala úspech, foto som pridala pod recept :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 balíčka |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
85 g |
|
500 ml |
|
180-190 g |
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si 2 misky. V jednej vyšľaháme 3 žĺtky s 1/4 cukru a vodou, v druhej spravíme tuhý sneh z 5 bielkov a potom pridáme zvyšok cukru.
-
2
Pripravíme si zmes maku, múky a PDP, ktorú spolu s bielkovou zmesou jemne zašľaháme k žĺtkovej zmesi.
-
3
Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180°C ... trvalo to cca 40-50 minút... no treba kontrolovať špajdlou. Samozrejme pred pečením formu ničím nemažeme, vystelieme len spodok formy papierom na pečenie, po upečení kraje oddelíme tenkým nožíkom a jednoducho vyklopíme. Tým docielime, že je povrch torty pekne rovný.
-
4
Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém. V malom množstve mlieka rozmiešame žĺtky, puding, cukor a vanilkový cukor. Zvyšok mlieka dáme variť, do horúceho mlieka pridáme pudingovú zmes a spravíme hustý puding. Po odstavení dám na vrch sáčok, aby sa na pudingu nespravila kožka (viď foto).
-
5
Medzitým ako mi chladol korpus a krém som si odskočila na prednášku do školy :D Po vychladnutí do pudingu zašľaháme maslo. Rozrežeme korpus, pokvapkáme kompótovou šťavou, natrieme marhuľovým džemom a plníme. Plnkou potrieme aj vrch a boky torty. Do zvyšku krému som dala granko a nazdobila som lem.
-
6
Dúfam, že sa pestrá Lentilková torta bude malému oslávencovi páčiť. Po rozkrojení pridám foto v reze.
-
7
Doplním, že tortička mala úspech, chuťovo je veľmi zaujímavá a v reze je krásne kontrastná. Určite odporúčam, bola to moja prvotina s makovým korpusom, ja určite zopakujem aj vo forme zákusku :)
Oslávencovi hodne zdravia a šťastia prajem.
Budem piecť častejšie, je chuťovo veľmi zaujímavá. Zdobenie samozrejme podľa situácie, môžme potiahnuť aj marcipánom alebo inou poťahovou hmotou :)