Foto: jajaem
Mám rada koláče, v ktorých chrumká celý mak, tak som skúsila experimentovať a skombinovala som to s vanilkovým pudingom :) Výsledok ma milo prekvapil, Zobraziť celý popisMám rada koláče, v ktorých chrumká celý mak, tak som skúsila experimentovať a skombinovala som to s vanilkovým pudingom :) Výsledok ma milo prekvapil, preto sa s vami podelím o tento recept. Vo výbave mi chýba bábovková forma, preto som to piekla v tortovej, ale nič tomu nechýba.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 hrnček |
|
1,5-2 hrnček |
|
1 hrnček nemletý |
|
3/4 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme cukor (uvádzam 1,5-2 hrnčeky, podľa toho kto má rád ako sladké. V pôvodnom recepte píšu 2, no mne stačilo 1,5 ). Pridáme mlieko, olej, mak, múku s práškom do pečiva, postupne šľaháme.
- 2
Zároveň s cestom pripravujeme hustý puding zo 400ml mlieka , 2ks vanilkového cukru a vanilkového pudingu v prášku.
- 3
Polovičku cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, jemne vlejeme puding (Ja som nedala uplne cely) a na to vylejeme zvyšok cesta. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180° zhruba 45 minút v bábovkovej forme.(Ja som piekla v tortovej asi hodinu , ale každá trúba pečie inak, treba kontrolovať špajdlou) Po vybratí z trúby môžme pocukrovať, alebo poliať polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@alex : už z nej nič nezostalo :) ale babka určite niečo vyhúta x)
a od té doby jsem už ho pekla 3x a jen se po něm zaprášilo.
Mak je zdravy a este k tomu aky vynikajuci ;)