Foto: flavia
Výborný zákusok s lístkového cesta, ktorý môžte naplniť rôznym ovocím a vyzerá ako z cukrárne. Pre názov ma nenapadlo nič lepšie ako aktuálny mesiac.
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto som rozdelila na dve rovnaké časti, ktoré som ďalej rozvaľkala..
-
2
.. a "zlepila" vodou.
-
3
Potom som cesto prerezala na štvorce, obdľžniky.
-
4
Po upečení som ich prerezala a nechala vychladnúť (alebo opačne ? :)
-
5
Potom som vyšľahala šlahačku so stužovačom a práškovým cukrom, samozrejme :)
-
6
Zdobiacim vreckom som nastriekala dokola šľahačku...
-
7
.. a dostredu dala do štyroch koláčikov pokrájaný ananás a do ďalších brusnicový džem.
-
8
A už len "priklopiť" vrchnú časť a vychutnávať tú chuť :D
Diskusia k receptu