Horúci nápoj

Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Sladký mliečny nápoj s úžasnou chuťou a vôňou podobnej marcipánu.* Jeho jemná a lahodná chuť sa vychutnáva ešte horúca po dúškoch. Týmto nápojom si napríklad môžete ohriať telo i dušu v upršaný chladný deň, alebo si spríjemniť večer po náročnom dni🙂

4
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny, z ktorých si odmeriame potrebné množstvo. Príprava tohto nápoja je naozaj strašne jednoduchá a potrebujeme k nej len 3 suroviny.
  2. Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a dáme 1 PL mahlep prášku. Od bodu varu to spolu necháme za občasného miešania variť 10 minút. Následne pridáme cukor, 1-2 minútky ešte povaríme a nápoj máme hotový👍😉 Cukor si každý môže dať podľa svojej chuti.
  3. Nápoj sa môže podľa potreby precediť cez sitko, ak by vám ten uvarený prášok vadil🙂 Verím, že vám bude chutiť, ako aj nám. Má jemnú a lahodnú chuť, ktorá sa podobá marcipánu🥰
  4. Kto chce, ten si môže nápoj dochutiť aj trochou škorice🙂 Alebo môžete podľa chuti variť Mahlep už rovno s trochou škorice a budete ho mať celkovo aj škoricovej chuti👌 Prajem dobrú chuť !!!
  5. Pre toho, kto by túto, takpovediac koreninu nepoznal🙂, tak na Googli si ju nájde pod slovenským názvom Čerešňa mahalebková. Ja Mahlep kupujem v tureckom obchode a používam niekedy aj ako koreninu do mäsovej plnky do böreku, dá zaujímavú veľmi dobrú chuť celému🙂 Alebo sa používa aj na ochutenie kysnutého cesta.
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube