Horúci nápoj
Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Sladký mliečny nápoj s úžasnou chuťou a vôňou podobnej marcipánu.* Jeho jemná a lahodná chuť sa
vychutnáva ešte horúca po dúškoch. Týmto nápojom si napríklad môžete ohriať telo i dušu v upršaný
chladný deň, alebo si spríjemniť večer po náročnom dni🙂
4 porcie |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny, z ktorých si odmeriame potrebné množstvo. Príprava tohto nápoja je naozaj strašne jednoduchá a potrebujeme k nej len 3 suroviny.
- Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a dáme 1 PL mahlep prášku. Od bodu varu to spolu necháme za občasného miešania variť 10 minút. Následne pridáme cukor, 1-2 minútky ešte povaríme a nápoj máme hotový👍😉 Cukor si každý môže dať podľa svojej chuti.
- Nápoj sa môže podľa potreby precediť cez sitko, ak by vám ten uvarený prášok vadil🙂
Verím, že vám bude chutiť, ako aj nám. Má jemnú a lahodnú chuť, ktorá sa podobá marcipánu🥰
- Kto chce, ten si môže nápoj dochutiť aj trochou škorice🙂 Alebo môžete podľa chuti variť Mahlep už rovno s trochou škorice a budete ho mať celkovo aj škoricovej chuti👌
Prajem dobrú chuť !!!
- Pre toho, kto by túto, takpovediac koreninu nepoznal🙂, tak na Googli si ju nájde pod slovenským názvom Čerešňa mahalebková. Ja Mahlep kupujem v tureckom obchode a používam niekedy aj ako koreninu do mäsovej plnky do böreku, dá zaujímavú veľmi dobrú chuť celému🙂 Alebo sa používa aj na ochutenie kysnutého cesta.
- Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube