Macaroon sa hodia naozaj vždy, máte návštevu a tak ku káve ponúknete macaroons, deti nemajú nič malé do školy, pribalíte macaroons, chcete prekvapiť milého, Zobraziť celý popisMacaroon sa hodia naozaj vždy, máte návštevu a tak ku káve ponúknete macaroons, deti nemajú nič malé do školy, pribalíte macaroons, chcete prekvapiť milého, zabaľte macaroons do pekného obalu a položte pred spaním na podušku určite sa poteší.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
1. Vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielok a kryštálového cukru, cukor pridávajte postupne a nezabudnite na začiatok na štipku soli. Vajíčkové bielky musia mať izbovú teplotu, najlepšie je vajíčka nechať 24 dodín pri izbovej teplote.
- 2
2. Mandľovú múčku a práškový cukor dáme do procesora a dobre premixujeme.
- 3
3. Do vyšľahaného snehu pridáme polovicu mixu ,, mandľovej múčky a cukru ,, a jemne vmiešame, pridáme druhú časť mixu a premiešame. Nie mixérom ale použite lopatku.
- 4
4. Pridáme potravinárske farbivo ,, je na vás akú farbu si vyberiete ,, podľa farby možete pridať aj chutový extrakt ,, vanilku, citrón, pomaranč, káva, pepermint ,,
- 5
5. Rúru si vyhrejeme na 160 C
- 6
6. Vložte mix do zdobiaceho vrecúška a začnite striekať na papier na pečenie alebo silikónovú nelepivú podložku malé pusinky vo veľkosti 1-2 EUR ,, ja používam formu na Macaroons
- 7
7. Nechajte odstáť 60-90 minút a potom vložte do predhriatej rúry na 15 minút, po upečení vyberte a nechajte vychladnúť.
- 8
8. Takto pripravené macaroons vložte do prepravky na jedlo a oddelujte poschodia papierom na pečenie a nechajte odležať v chladničke do druhého dňa aby Vám ostaly mäkké.
- 9
9. Na druhý deň ich plníme plnkou, záleží od vás aku si vyberiete hlavne vyberajte tak aby ste nezmiešali chute macaroon-ov s chuťou plnky. Ak ste pripravovali len plané tak použite akú koľvek. Napríklad ja som robil pomarančové tak som použil čokoládovo pomarančovú plnku a druhé boli len dofarbené tmavo zelenou tak som do čokolády pridal pepermintový likér. Toto je len základný recept, existujú aj zložitejšie postupu ale myslím že tento zvládnete.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
bravetart.com/blog/MacaronMyths...
nasla som zaujimavosti o macaroons, niektori americania/francuzi maju z tohto kolacika kult :) zaujimave citanie
/ak nie,tak oceňujem umelecké nadanie na aranžovanie/
a súhlas s @sjuz toto nie je fotorecept
nejakú mandľovú múku som našla aj na internete
shop.biolienka.sk/oriesky-a-pod-/mandlova-muka-200-g...
www.m-gel.sk/index.php?route=product/product&pat...
Ďakujem, ukladám a hádam sa raz odhodlám.
dúfam,že nechceš aby to zostalo len pri týchto už som si zvykla na to,že si s nami
Tu je link na dokaz ze recept je OK je od cica2.
varecha.pravda.sk/recepty/chocolate-truffles-i/27107-rece...
alebo ju dostanes aj kupit shop.biolienka.sk/detail/mandlova-muka-200-g...
@ethanel , uz dlhsie sa ich chystam upiect, vyskusam podla teba, vdaka za recept:-)
No Macaroons su specificke tym ze sa nepuziva muka ale mandlova mucka ... raz som skusal z orechov ale nebolo to ono ale chutilo to dobre :)
mimochodom prekrásne fotky :-)
Máš pravdu ošetri si fotky tak aby ich nemohli ,,kradnúť".
Teším sa na tvoje recepty a ako vidíš je nás veľa čo si vydýchli keď si nám to vysvetlil.
a zabudla som pochvalit naaaadherny foodstyling aj tie ostatne fotky su uzasne!
@cistinka drzim palce, toto je jednoduchy recept musim opravit recept v jednej veci nechat odstat nastriekane macaroons tak dlho az nebudu mat spravenu lesklu krustu a potom piect, zalezi aj od teploty izby mne to trvalo tusim 15-20 minut niekomu aj hodinu.