Foto: zirafninka1
Malé, sladké a valentínske :)
Postup
-
1
Do misy si preosejeme práškový cukor, pridáme mandľovú múku (na veľmi jemno mleté mandle). Spolu zamiešame a v mixeri spolu mixujeme aspoň 5 minút.
-
2
Rozmixovaný cukor a mandle.
-
3
Vaječné bielka musíme mať pripravené vopred. Potrebujeme bielka z cca 3 vajec, ktoré necháme v dobre uzatvorenej nádobe v chladničke 3-5 dní. Z takto pripravených bielkov šľaháme na strednom stupni sneh. Keď sa začnú tvoriť jemné špičky, zvýšime rýchlosť šľahania a postupne pridávame krupicový cukor. Šľaháme do krémovej peny. Pozor - neprešľahať.
-
4
Pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva (nemusíme). Rýchlo zašľaháme do zjednotenia farby.
-
5
K pene postupne pridávame mandle a cukor. Stierkou zľahka zapracujeme.
-
6
Hmotou naplníme cukrárske vrecúško.
-
7
Na plechy (3 - 4) vystlané papierom na pečenie robíme malé okrúhle mince. Radšej vyššie, trošku klesnú. Necháme ich pri izbovej teplote schnúť 1 hodinu - na povrchu sa vytvorí jemná škrupinka.
-
8
V rúre vyhriatej na 140 °C pečieme 20 minút.
-
9
Krém: Do hrnca dáme celé vajíčka, kakao, cukor. Nad parou varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
-
10
Vychladnutý krém vyšľaháme so zmäknutým maslom.
-
11
Krémom, ktorý vytláčame pomocou cukrárskeho vrecúška, zlepujeme makarónky.
a kde dostať múku mandľovu?? zomleť mandle sparené??
A dakujem vsetkym za take mile pochvaly.
varecha.pravda.sk/recepty/macarons/20208-recept.html...
a este jeden link na super blog s viacerymi macaronkami... luciedvorakova.blogspot.com/search/label/macarons...
Juj prepacte to maki byt moje poznamky k receptu,chi