Macaroons
Autor receptu: ethanel
Macaroon sa hodia naozaj vždy, máte návštevu a tak ku káve ponúknete macaroons, deti
nemajú nič malé do školy, pribalíte macaroons, chcete prekvapiť milého, zabaľte
macaroons
do pekného obalu a položte pred spaním na podušku určite sa poteší.
20 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- 1. Vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielok a kryštálového cukru, cukor pridávajte postupne a nezabudnite na začiatok na štipku soli.
Vajíčkové bielky musia mať izbovú teplotu, najlepšie je vajíčka nechať 24 dodín pri izbovej teplote.
- 2. Mandľovú múčku a práškový cukor dáme do procesora a dobre premixujeme.
- 3. Do vyšľahaného snehu pridáme polovicu mixu ,, mandľovej múčky a cukru ,, a jemne vmiešame, pridáme druhú časť mixu a premiešame. Nie mixérom ale použite lopatku.
- 4. Pridáme potravinárske farbivo ,, je na vás akú farbu si vyberiete ,, podľa farby možete pridať aj chutový extrakt ,, vanilku, citrón, pomaranč, káva, pepermint ,,
- 5. Rúru si vyhrejeme na 160 C
- 6. Vložte mix do zdobiaceho vrecúška a začnite striekať na papier na pečenie alebo silikónovú nelepivú podložku malé pusinky vo veľkosti 1-2 EUR ,, ja používam formu na Macaroons
- 7. Nechajte odstáť 60-90 minút a potom vložte do predhriatej rúry na 15 minút, po upečení vyberte a nechajte vychladnúť.
- 8. Takto pripravené macaroons vložte do prepravky na jedlo a oddelujte poschodia papierom na pečenie a nechajte odležať v chladničke do druhého dňa aby Vám ostaly mäkké.
- 9. Na druhý deň ich plníme plnkou, záleží od vás aku si vyberiete hlavne vyberajte tak aby ste nezmiešali chute macaroon-ov s chuťou plnky. Ak ste pripravovali len plané tak použite akú koľvek. Napríklad ja som robil pomarančové tak som použil čokoládovo pomarančovú plnku a druhé boli len dofarbené tmavo zelenou tak som do čokolády pridal pepermintový likér.
Toto je len základný recept, existujú aj zložitejšie postupu ale myslím že tento zvládnete.