Lúpežníkove budzogániky so sezamom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často..máme radi kuracinku..trošku sa treba
s krídelkami pozabávať, ale stojí to za to..podávam k nim zemiaky na rôzny spôsob, ale čo
je hlavné veľa zeleninového šalátu..teraz som ich vyprážala v strúhanke, do ktorej som
pridala sezamové semienka..
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z kuracích krídiel som odstránila prostrednú kostičku a tým mi vznikli dva stehienka..
- pripravila som si 2 vajcia, rozšľahala a pridala štipku soli..do domácej strúhanky zo staršieho pečiva som pridala sezamové semienka a zmiešala...budzogániky som osolila, namočila do vajec a potom do strúhanky..
- pripravila som si zmes oleja a bravčovej masti a nechala poriadne zohriať..všetky budzogániky som vložila do horúcej masti a zakryla pokrievkou..stiahnem plyn na slabší a pomaly sa vyprážajú 20min..pokiaľ sa pečú budzogániky, uvaria sa aj zemiaky, takže za 30min je obed hotový..
- hotové budzogániky nechám odkvapkať a ukladám na tanier spolu so zemiakmi...môžu sa podávať aj s omáčkami, zemiakovým šalátom a pod. dnes som k nim urobila varené zemiaky posypané zelerovou vňaťkou...prajem dobrú chuť...