Lososové caramelle na paradajkách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30 minút odležať. Hotové cesto rozvaľkáme valčekom na jemný plát.
  2. Lososa nakrájame na kúsky a zľahka orestujeme na olivovom oleji so šalotkou. Ochutíme cukrom, soľou a korením a necháme vychladnúť.
  3. Cesto nakrájame na obdĺžniky a naplníme. Jemne zvinieme a stlačíme. Varíme v osolenej vode, kým caramelle nevyplávajú na povrch. Paradajky rozmixujeme a zarestujeme na oleji. Osolíme, okoreníma a osladíme. Zredukujeme tak, aby zostalo len husté pyré.