Foto: marianne
...z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť,môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,pokiaľ nie je losos.Robili sme aj z aljašskej tresky tiež výborné Zobraziť celý popis...z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť,môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,pokiaľ nie je losos.Robili sme aj z aljašskej tresky tiež výborné to bolo..
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pekáč alebo nádobu na pečenie silne vymažeme maslom.Uložíme filety z lososa,riadne pokvapkáme citronovou šťavou,posolíme a posypeme drvenou rascou.Na každú porciu položíme plátky citrona a plátok masla.
-
2
Pečieme pozvoľna na 150-180 stupňov 20 min.
- 3
Očistené zemiaky nakrájame na plátky alebo štvrtky,pridáme celú rascu a upečieme v rúre,remoske.....solíme až po upečeni.
- 4
Na tanieri lososa dozdobíme ešte čerstvým citronom,čerstvou petržlenovou vňaťkou,servírujeme s upečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
- 3
Diskusia k receptu