Losos s pečenými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: marianne

...z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť,môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,pokiaľ nie je losos.Robili sme aj z aljašskej tresky tiež výborné to bolo..

7
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pekáč alebo nádobu na pečenie silne vymažeme maslom.Uložíme filety z lososa,riadne pokvapkáme citronovou šťavou,posolíme a posypeme drvenou rascou.Na každú porciu položíme plátky citrona a plátok masla.
  2. Pečieme pozvoľna na 150-180 stupňov 20 min.
  3. Očistené zemiaky nakrájame na plátky alebo štvrtky,pridáme celú rascu a upečieme v rúre,remoske.....solíme až po upečeni.
  4. Na tanieri lososa dozdobíme ešte čerstvým citronom,čerstvou petržlenovou vňaťkou,servírujeme s upečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.