Foto: tatranka
Tento recept chystal v TV na Nova, Babic.Ne je to presne ono,preto že on použil tresku.No mne išlo hlavne o chutnú omáčku k Zobraziť celý popisTento recept chystal v TV na Nova, Babic.Ne je to presne ono,preto že on použil tresku.No mne išlo hlavne o chutnú omáčku k rybke. Nie je náročný a myslím že vám bude chutiť tak,ako aj nám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
2 PL |
|
Omáčka: | |
1 menší čerstvý |
|
2 PL |
|
2 kocky |
|
štipka |
|
štipka |
|
medzi prsty |
|
2,5 dcl |
|
Príloha: | |
3 ks/na osobu |
|
na oblohu |
|
trochu na oblohu |
|
na oblohu |
|
Postup
-
1
Losos je balený v 250 g vákuovom sáčku.Sú tam takéto 2 porcie.Nám to s manželom stačí,takže uvádzam dávku na dve porcie. Rybku opláchnem a utriem do papierovej utierky.Potom ju posolím a pokorením.Tým je príprava rybky ukončená. Pór tiež opláchnem a pokrájam ho na menšie kolieska,kúsky. Pripravím si tavený syr,v mojom prípade syrokrém,maslo,smotanu.
-
2
Nechám roztopiť a rozohriať maslo.Naň nasypem pokrájaný pór.Nechám ho zosklovatieť a zmäknúť. Do mäkkého póru,pridám dve kocky taveného syru.Nechám roztopiť.Pomaly pridám smotanu a stále miešam.Keď je omáčka uvarená,pridám soľ a trochu cukru. Omáčka je hotová.
-
3
Na teflonovej panvici rozohrejem maslo a opečiem z obidvoch strán asi po 4 minúty lososa. Výpek si ponechám a tým trochu omastím varené zemiaky. Pokrájam na drobno farebnú papriku a tým prizdobím lososa.
-
4
Nakoniec takto prizdobeného a upraveného lososa pokvapkám citrónovou šťavou. Je to rýchly a chutný obed.
-
5
Prestreté.
a chutne jedlo .
byvam v primorskej krajina a losos je nic extra (kupujem aj pre kocura)
ale najviacej vynikne s korom.-omackou alebo podla chuti a nebudet sklamany.............
severania milujú a pridávajú hromady kôpru do jedla, až mi liezol ušami.
nemyslel si aj ty kôprovú omáčku???
Asi si myslel na kôpor a kôprovú omáčku,tak ako ti to ozrejmil @angast za čo mu ďakujem.
Rada by som si lososa pripravila ako píšeš,len b si musel mať na svojej stránke,aspoň nejaký recept.
No skúsim aj s kôprom.No je to dosť aromatická bylina a určite prebije chuť podávaného jedla.
@havino @Ywett ďakujem vám priateľky.
Ďakujem vám všetkým za komentáriky.
pokiaľ by som ti mohol poradiť, ani ten kôpor neskúšaj. Prerazí to
chuť lososa a je to škoda takej rybky. Mám to odskúšané a nebol som
nadšený. Len švédi si mlaskali a my sme sa tvárili rozpačito " že hej"
ale kôpor radšej do uhoriek. Alééé - kto vie , možno ti zachutí.
Vieš vykúzliť nielen pre chuť ale aj oko sa poteší :-)
Ďakujem za tvoj komentárik.