Lokša plnená slivkami a makom
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 28. novembra 2010
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 28. novembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Plnka: Cukor roztopíme na tekutý karamel, vložíme nakrájané slivky a povaríme ich do zmäknutia.
- 2
Upečenú lokšu pomastíme maslom, potrieme slivkovou plnkou, posypeme makom a zatočíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ich potieram obyčajným slivkovým lekvárom a posypem mletým makom... aj takto sú výborné...
Ďalší variant je potrieť ich marhuľovým džemom a posypať mletými vlašskými orechami...
Nakoniec pokvapkať rozpusteným masielkom...
Dobrú chuť!!!
:o))
varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...