Lokša plnená slivkami a makom

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 28. novembra 2010
Lokša plnená slivkami a makom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
100 g
30 g
30 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka: Na roztopený karamel vložíme slivky a povaríme ich do zmäknutia. Upečenú lokšu pomastíme maslom, potrieme slivkovou plnkou, posypeme makom a zatočíme.

Diskusia k receptu

danculka
Tak,tú chuť si viem predstaviť, pretože poznám lokše s makom a slivka tá tomu zlepší už aj tak dobrú chuť,dík.
cistinka
čo je to: 100g slivka? polotovar ako tá lokša? Inak foto perfektné :-))
babidka
tak toto bude urcite dobre , vytahujem hned lokse z mraznicky a idem si dat hoci aj hned :-)
eliza7417
domáce lokše - v šupe uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ošúpeme, pretlačíme (postrúhame na jemno na strúhadle), pridáme hladkú múku - v pomere 2/3 zemiakov a 1/3 hladkej múky. Posolíme. Ja dávam aj jedno vajíčko - potom sa mi zdajú jemnejšie. Vymiesime na hladučké cesto. Z neho odoberáme po kúskoch a vyvaľkáme na tenkú placku, ktorú pečieme na suchej teflónovej panvici. Potom hneď pomastíme - kačacou masťou (alebo maslom - ak bude robená na sladko), zatočíme a dáme pod pokrievku - aby sa pekne sparili a boli mäkkučké a vláčne...
Ja ich potieram obyčajným slivkovým lekvárom a posypem mletým makom... aj takto sú výborné...
Ďalší variant je potrieť ich marhuľovým džemom a posypať mletými vlašskými orechami...
Nakoniec pokvapkať rozpusteným masielkom...
Dobrú chuť!!!
:o))
modrykamen
Skúste lokše potrieť marhuľovým lekvárom a posypať mletými vlašskými orechami. Mňam!
sissi29
Ak sa dá zamilovať do jedla tak som sa práve zamilovala do týchto lokší. ;-)