domáce lokše - v šupe uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ošúpeme, pretlačíme (postrúhame na jemno na strúhadle), pridáme hladkú múku - v pomere 2/3 zemiakov a 1/3 hladkej múky. Posolíme. Ja dávam aj jedno vajíčko - potom sa mi zdajú jemnejšie. Vymiesime na hladučké cesto. Z neho odoberáme po kúskoch a vyvaľkáme na tenkú placku, ktorú pečieme na suchej teflónovej panvici. Potom hneď pomastíme - kačacou masťou (alebo maslom - ak bude robená na sladko), zatočíme a dáme pod pokrievku - aby sa pekne sparili a boli mäkkučké a vláčne...
Ja ich potieram obyčajným slivkovým lekvárom a posypem mletým makom... aj takto sú výborné...
Ďalší variant je potrieť ich marhuľovým džemom a posypať mletými vlašskými orechami...
Nakoniec pokvapkať rozpusteným masielkom...
Dobrú chuť!!!
:o))
Ja ich potieram obyčajným slivkovým lekvárom a posypem mletým makom... aj takto sú výborné...
Ďalší variant je potrieť ich marhuľovým džemom a posypať mletými vlašskými orechami...
Nakoniec pokvapkať rozpusteným masielkom...
Dobrú chuť!!!
:o))
varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...