Listový kel (lacinato kale) s homárom fotorecept

sracz - fotkasracz, 24. októbra 2015
Listový kel (lacinato kale) s homárom (fotorecept)
Foto: sracz

Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas pečenej husaciny s lokšami, s mojou krajšou sladkou ½ oslavujeme ako náš tajný súkromný sviatok! K doma „naštopchanej“ husi sa tu ťažko dostanem, tak sme si pochutili na chvoste morského raka (homára)! Uznávam, nie je to lahôdka z najlacnejších, ale spomienky na šťastné chvíle by mali byť odmeňované po zásluhe! Prílohu som zvolil jednoduchú, s rýchlou prípravou, nenarušujúc jemnosť štruktúry chutného mäska!

2
porcie
12÷15 minút
príprava
12÷15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ČL sušené
4-5 PL
2 zväzky
podľa chuti g
125 g čerstvé hobliny
2÷3 pretlačené strúčiky
1 ks menší
1 ks väčší
podľa chuti g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    príprava tejto lahôdky je naozaj nenáročná na množstvo ingrediencií, ani na prípravu

    Listový kel (lacinato kale) s homárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na dno veľkej panvice som nasypal KL sušených feferónkových semienok a krátko (aby neprihoreli a nezhorkli) ich opražil; komu chutia opečené plátky cesnaku, teraz ich môže rozložiť; prilial som 2÷3 PL rastlinného oleja a asi 10÷12 mm pásiky zväzku pokrájaného listového kelu; prstami som ho osolil, posypal čerstvo mletým čiernym korením (čMČK), rozložil niekoľko hrubších „hobliniek“ masla a pomovou kuchyňských klieští premiešal a priebežne obracal, až sa zredukoval na polovičný objem,

    Listový kel (lacinato kale) s homárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    súbežne som na ½ & ½ olejovo-maslovej horúcej emulzii (2 PL rastlinného oleja a 2 PL masla) opiekol jemne osolený a „oeMČeKovaný" chvost homára (morského raka); 2÷3´ na spodnej strane a keď začal „chytať červenú farbu“, otočil som ho na „chrbát“ a ďalšie 2÷3´ som ho, priebežným polievaním emulzie pomocou PL, opiekol aj na „bruchu“

    Listový kel (lacinato kale) s homárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    teraz som pridal druhý zväzok kelových listov, trošku masla, pretlačený cesnak (ak nepoužijete opečený „plátkovaný“) a priebežným premiešavaním pokračoval v dusení; kto nemá rád suché semienka, v tejto fáze ich môže nahradiť na drobno pokrájaným jalopeño_m; premiešal, ešte 4÷5´ podusil a nechal odpariť prebytočnú šťavu; ochutnal a podľa potreby dosolil a „doeMČeKoval“

    Listový kel (lacinato kale) s homárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nožnicami som po stranách nadstrihol „ celofánový kryt“ brucha homára a vytiahol čisté mäso, ktoré som pokrájal na kolieska; uložil ich na udusené kelové listy, rozložené na pokrájanom čerstvom romain šaláte,

    Listový kel (lacinato kale) s homárom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pancier v hornej časti taniera je iba na ozdobu, mäso som pooblieval slaným roztopeným, nie prepraženým, maslom a ľahký obed je hotový

    Listový kel (lacinato kale) s homárom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Homare mam rada i ked nie je zdrave kombinovat ryby s masom,rada si ho davam v kombinacii so steakom.Krasna prezentacia,chutne navarene.5*****