Foto: monnikka
Tieto rýchle koláčiky určite poznáte, robievam ich roky, ale vždy som ich plnila jablkami, keďže teraz máme veľa hrušiek, tak som skúsila hruškové a Zobraziť celý popisTieto rýchle koláčiky určite poznáte, robievam ich roky, ale vždy som ich plnila jablkami, keďže teraz máme veľa hrušiek, tak som skúsila hruškové a môžem ich len odporúčať.
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, jeden štvorec som pokrájala na 16 štvorčekov.
- 2
Hrušky ošúpeme, pokrájame na štvrtinky - krížalky, vyrežeme jadrovníky, ešte prekrojíme na polovicu /ak sú hrušky malé, tak dávame celú štvrtinku/.
- 3
Hrušky vyváľame v cukre a kladieme do stredu štvorca a zabalíme do batôžka tak, že spojíme dva protiľahlé konce do kríža, potom druhé dva a spolu konce jemne pritlačíme, aby sa spojili, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoje sú perfektné viem iba gratulovať
vďaka za dobrý nápad