Liptovský meteník (kapustník)

egreska - fotkaegreska, 14. januára 2010
Liptovský meteník (kapustník)
Foto: egreska

Suroviny

500 g
1/2
2-3 dcl
0,5 dcl
5-6 hrstí




Postup

  1. 1

    Do trošky mlieka si rozmrvime drozdie ,pridame štipku cukru a nechame vzist kvasok.Medzitym si preplachneme kyslu kapustu ak je moc kysla a nakrajame aby nebola dlha.Vyzmykame do misky.Do kapusty vsypeme muku,olej,kvasok,sol(kto chce,moze pridat aj uvarený a popučený zemiak) a vypracujeme cesto.Mlieko pridavame podla potreby.

  2. 2

    Nechame ho 45min kysnut a potom ho roztlacime na vymasteny plech.Upečieme do ružova a ešte teply potrieme strucikom cesnaku.(kto ma rad cesnak moze dat viac strucikov).K meteniku podavame dobru domacu slaninku .

Diskusia k receptu

pucyka
ja tiež robievam mateník.môj recept je trošku iný:pol kg polohr.múky,kapusta,prášok do pečiva,2 vajcia,3 dcl mlieka,soľ.všetko spolu zmiešať,dať na plecha na ktorom je dosť oleja,po upečení potrieť maslom a cesnakom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia