Liptovské rožky plnené brusnicovým želé
Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júla 2013
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júla 2013
Foto: Robert Hüttner
6-8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, kyslej smotany, Hery a vanilkového cukru pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 4 rovnaké kusy, ktoré necháme asi dve hodiny odstáť v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme do okrúhleho tvaru zhruba ako pizzu.
- 2
Cesto rozrežeme na osem rovnakých trojuholníkov (4 x 8 = 32). Do každého trojuholníka na širšiu stranu dáme vychladnuté brusnicové želé, ktoré pripravíme z brusníc a kryštálového cukru, zahusteného škrobovou múčkou. Môžeme pridať aj kvapku rumu.
- 3
Trojuholník zrolujeme, začneme širšou stranou a ukončíme v špici. Rožtek ohneme do tvaru mesiaca, potrieme vajcom a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení rožky obalíme vo vanilkovom cukre a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu