Liptovské rožky plnené brusnicovým želé

Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 29. júla 2013
Liptovské rožky plnené brusnicovým želé
Foto: Robert Hüttner
6-8
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 ml
150 g
100 g
trochu na obaľovanie hotových rožkov
1 ks
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z múky, kyslej smotany, Hery a vanilkového cukru pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 4 rovnaké kusy, ktoré necháme asi dve hodiny odstáť v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme do okrúhleho tvaru zhruba ako pizzu.

  2. 2

    Cesto rozrežeme na osem rovnakých trojuholníkov (4 x 8 = 32). Do každého trojuholníka na širšiu stranu dáme vychladnuté brusnicové želé, ktoré pripravíme z brusníc a kryštálového cukru, zahusteného škrobovou múčkou. Môžeme pridať aj kvapku rumu.

  3. 3

    Trojuholník zrolujeme, začneme širšou stranou a ukončíme v špici. Rožtek ohneme do tvaru mesiaca, potrieme vajcom a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení rožky obalíme vo vanilkovom cukre a podávame.

Diskusia k receptu

pazros
na šéfkuchara mohli vyzerať aj krajšie ,tromfne ťa hociktará gazdiná
radost
toto krehké cesto poznám-je výborné..ale brusnicové želé som ešte neplnila..určite sú chutné...
pachola
na horskom hoteli Mních v krásnej prírode , v príjemnom prostredí chutia aj takéto, či aj gazdinej / dobrej/ sa takéto podaria,hlavne,že chutia...www.hotelmnich.sk
joel
maš pravdu pachola, len aby už boli hotove




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia