Liptovské rožky plnené brusnicovým želé
Autor receptu: redakcia
6-8 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Z múky, kyslej smotany, Hery a vanilkového cukru pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 4 rovnaké kusy, ktoré necháme asi dve hodiny odstáť v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme do okrúhleho tvaru zhruba ako pizzu.
- Cesto rozrežeme na osem rovnakých trojuholníkov (4 x 8 = 32). Do každého trojuholníka na širšiu stranu dáme vychladnuté brusnicové želé, ktoré pripravíme z brusníc a kryštálového cukru, zahusteného škrobovou múčkou. Môžeme pridať aj kvapku rumu.
- Trojuholník zrolujeme, začneme širšou stranou a ukončíme v špici. Rožtek ohneme do tvaru mesiaca, potrieme vajcom a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení rožky obalíme vo vanilkovom cukre a podávame.
|