Linzerka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento koláčik robievam vtedy,ked sa mi nechce moc špekulovať a potrebujem rýchlo niečo upiecť.Jeho výhodou je to,že plnku môžme obmieňat rôzne,napr.jablka,lekvár,alebo čo máme práve doma po ruke.Je to starý a dobrý recept.

30
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny a zhnetieme.
  2. Na doske cesto do hladka vypracujeme a asi 1/3 cesta oddelíme na mriežky.Zbytok vyvaľkáme vo veľkosti plechu a preložíme na vymastený plech.
  3. Druhu časť cesta rozvaľkame a pokrajame na pásiky.
  4. Na cesto dáme plnku a urobíme s pásikov mriežku.Upečieme.
  5. Upečený pocukrujeme.
  6. Dobrú chuť.