Linzerka (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento koláčik robievam vtedy,ked sa mi nechce moc špekulovať a potrebujem rýchlo niečo upiecť.Jeho výhodou je to,že plnku môžme obmieňat rôzne,napr.jablka,lekvár,alebo čo máme práve doma po ruke.Je to starý a dobrý recept.
30 porcií |
15 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny a zhnetieme.
- Na doske cesto do hladka vypracujeme a asi 1/3 cesta oddelíme na mriežky.Zbytok vyvaľkáme vo veľkosti plechu a preložíme na vymastený plech.
- Druhu časť cesta rozvaľkame a pokrajame na pásiky.
- Na cesto dáme plnku a urobíme s pásikov mriežku.Upečieme.
- Upečený pocukrujeme.
- Dobrú chuť.