Linecké kolieska aj inak

ela77 - bez fotkyela77, 20. decembra 2013
Linecké kolieska aj inak
Foto: ela77

Nebudem písať recept na linecké cesto, každý má už určite svoje odskúšané a obľúbené a je ich tu ozaj dosť. Dnes som ozdobovala svoje Zobraziť celý popisNebudem písať recept na linecké cesto, každý má už určite svoje odskúšané a obľúbené a je ich tu ozaj dosť. Dnes som ozdobovala svoje zlepované linecké. Pridám foto ako inšpiráciu

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ako som napísala pod názvom, bolo by zbytočné písať suroviny na linecké cesto. Každý varecháč ho už má určite svoje vyskúšané a obľúbené. Upečené kolieska som zlepovala ríbezľovo-malinovým džemom a niektoré kusy aj čokoládovou plnkou. Na ozdobenie nepíšem množstvo surovín, tie si podľa potreby a množstva ozdobovania pridáte podľa vlastného uváženia.

  2. 2

    Do cukrovej polevy som pridala šťavu z citróna .Polevu som natierala mašľovačkou, posypala ozdobnými cukríkmi, ale nezabudla som aj na naše vždy urobené hríbikové. Tie ostatné sú bežná ozdoba ako robíte hiciktorá z vás. Posypané práš. cukrom, natreté čokoládovou polevou, farebnou cukrovou polevou a pod. Na tieto zlepované kolieska som použila bielu citrónovú polevu, na ktorú som hneď po natretí, aby sa dobre prilepili, položila vopred pripravené "dubáčiky", urobené z rozpolených burských orieškov, ktorých jeden koniec som namočila do čokolády. Zarobila som si troška potravinárskej farby s vodou. Nemala som zelenú, tak som dala modrú so žltou a tak som získala zelenú. Do nej som zamiešala kokos strúhaný sušený a dala ho troška osušiť iba voľne na radiátor.Ten som pridala ku hríbikom, sťaby mach. Zafarbený kokos je treba tiež rýchlo pridať ku hríbikom aby sa prichytil dobre na ešte čerstvú polevu.

  3. 3

    Je to jednoduché a takto ozdobené kolieska nesmú na Vianoce u nás chýbať. Možno vás inšpirujem ak vám ešte zostali nejaké neozdobené keksíky hoci aj z iného cesta, alebo medovníčky.

Diskusia k receptu

alena45
takto isto ozdobovala moja nebohá svokra. Zvykla nám poslať z Brna 10 kilový balík vianočného pečeného.
dvorka
Podobne ozdobujem aj ja. Len čiapočky hríbikov robím z polovičiek lieskovcov a nožičku z mandle.
daguska
Velmi sa mi tvoj napad paci, cesto mam zarobene, tak cast kolacikov ozdobim aj takto. Super.
ela77
tie ktoré to chcete skúsiť, je to jednoduché a suroviny k tomu má každý určite v zásobe, nie je tam nič nedostupné, alebo ťažké. Nech sa vám vydaria. Verím, že keksíky z lineckého cesta nebudú chýbať v žiadnej domácnosti k Vianociam. Prajem vám varecháčky pekné Vianoce aby ste si po doterajšom vypekacom zhone aj troška oddýchli.
horalka66
aké veselé sú :-) škoda,že už som napiekla linecké,ale nevadí - nabudúce spravím tieto od teba@Ela77...d ík za inšpiráciu
ela77
@horalka66 , veď ja som to dala iba preto, že ak vám náhodou zostali nejaké neozdobené, pretože nie je s tým veľa práce. Je to jednoduchšie ako maľovanie polevou. Nerada maľujem či medovníčky, či čokoľvek, lebo neverím vajíčkam a polevu, teda nerobím s bielkom, ale s vodou či sirupom, či iba šťavou citrona, niekedy pridám aj škrob, ale nedrží to formu. Aj keď na začiatok to vyzerá dobre, ale než to dám obschnúť tak je to zliate. Takže u nás sa nezdobí maľovanou tuhou polevou. Ak máte niekto typ na polevu čo dobre drží tvar pri zdobení a nie je robená s bielkom vaječným budem rada. Už som skúšala všeličo, takže sa snažím zdobenie maľovaním, nahradiť niečim iným.
leomax
Zaujímalo ma, aká si Ty kuchárka /to len tak na okraj/. Fajn, si skvelá, toto by mi určite chutilo, drž sa, prajem Ti pekné Vianoce! :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia