Linecké kolieska aj inak

Autor receptu: ela77

Nebudem písať recept na linecké cesto, každý má už určite svoje odskúšané a obľúbené a je ich tu ozaj dosť. Dnes som ozdobovala svoje zlepované linecké. Pridám foto ako inšpiráciu

Postup

  1. Ako som napísala pod názvom, bolo by zbytočné písať suroviny na linecké cesto. Každý varecháč ho už má určite svoje vyskúšané a obľúbené. Upečené kolieska som zlepovala ríbezľovo-malinovým džemom a niektoré kusy aj čokoládovou plnkou. Na ozdobenie nepíšem množstvo surovín, tie si podľa potreby a množstva ozdobovania pridáte podľa vlastného uváženia.
  2. Do cukrovej polevy som pridala šťavu z citróna .Polevu som natierala mašľovačkou, posypala ozdobnými cukríkmi, ale nezabudla som aj na naše vždy urobené hríbikové. Tie ostatné sú bežná ozdoba ako robíte hiciktorá z vás. Posypané práš. cukrom, natreté čokoládovou polevou, farebnou cukrovou polevou a pod. Na tieto zlepované kolieska som použila bielu citrónovú polevu, na ktorú som hneď po natretí, aby sa dobre prilepili, položila vopred pripravené "dubáčiky", urobené z rozpolených burských orieškov, ktorých jeden koniec som namočila do čokolády. Zarobila som si troška potravinárskej farby s vodou. Nemala som zelenú, tak som dala modrú so žltou a tak som získala zelenú. Do nej som zamiešala kokos strúhaný sušený a dala ho troška osušiť iba voľne na radiátor.Ten som pridala ku hríbikom, sťaby mach. Zafarbený kokos je treba tiež rýchlo pridať ku hríbikom aby sa prichytil dobre na ešte čerstvú polevu.
  3. Je to jednoduché a takto ozdobené kolieska nesmú na Vianoce u nás chýbať. Možno vás inšpirujem ak vám ešte zostali nejaké neozdobené keksíky hoci aj z iného cesta, alebo medovníčky.