Linecké pečivo
Linecké koláčiky z pudingového prášku
Autor receptu: horalkalesna
Recept som si upravila trocha podľa seba.
Pridala som do cesta sušenú citrónovú
kôru, ktorá dodala koláčikom výbornú chuť.
40 minút príprava |
8 minút na 175 °C |
Postup
- Cesto pripravíme klasickým spôsobom. Všetky suroviny zmiešame a vytvarujeme guľku. Guľku prerežeme napoly a do jednej polovice pridáme červené farbivo (ja som použila potravinársku farbu s prírodným farbivom. Z polovičiek cesta vytvarujeme guľky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
- Po stuhnutí vyberieme z chladničky, rozvaľkáme a vykrajujeme tvary.
- Ukladáme na papier na pečenie alebo silikónovú podložku a pečieme pri 175 °C asi 8 minút.
- Koláčiky naplníme džemom a zlepujeme.
Keď sú koláčiky vychladnuté uložím ich do dózy (plechovej alebo plastovej) spolu s krajcom chleba. Takto koláčiky vydržia dlho mäkké.