Linecké pečivo

Linecké koláčiky z pudingového prášku

Autor receptu: horalkalesna

Recept som si upravila trocha podľa seba. Pridala som do cesta sušenú citrónovú kôru, ktorá dodala koláčikom výbornú chuť.

40 minút
príprava
8 minút
na 175 °C

Postup

  1. Cesto pripravíme klasickým spôsobom. Všetky suroviny zmiešame a vytvarujeme guľku. Guľku prerežeme napoly a do jednej polovice pridáme červené farbivo (ja som použila potravinársku farbu s prírodným farbivom. Z polovičiek cesta vytvarujeme guľky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
  2. Po stuhnutí vyberieme z chladničky, rozvaľkáme a vykrajujeme tvary.
  3. Ukladáme na papier na pečenie alebo silikónovú podložku a pečieme pri 175 °C asi 8 minút.
  4. Koláčiky naplníme džemom a zlepujeme. Keď sú koláčiky vychladnuté uložím ich do dózy (plechovej alebo plastovej) spolu s krajcom chleba. Takto koláčiky vydržia dlho mäkké.