Lievance bez droždia

lubos - fotkalubos, 24. februára 2013

Možno je tu takýchto receptov viac, ale tento som sem pridal, pretože ho mám overený a je mimoriadne obľúbený v celej našej rodine. K jeho zaradeniu ma inšpirovali dnešné úspešné raňajky.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
500 ml
1/2 balíčka
2 ks
štipka
 (olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s práškom do pečiva, štipkou soli a polievkovou lyžicou cukru. Potom pridáme dva žĺtky a zmiešame ručným šlahačom. Prilejeme vlažné mlieko (izbová teplota) a dôkladne prešľaháme ručným šľahačom.

  2. 2

    Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do zmesi. Necháme 5 - 7 minút stáť.

  3. 3

    Na panvici rozhrejeme tuk a naberačkou lejeme potrebné množstvo cesta, podľa toho ako chceme mať lievance veľké. Pozor, robia sa rýchlo, tak aby neprihoreli :-) Hotové lievance spojíme ovocným džemom, posypeme práškovým cukrom a podávame. Ale to už nech si urobí každý podľa svojej chuti :-)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Tiež robím len takto, zvlášť žĺtky a potom sneh, ale dávam smotanu sladkú, prípadne ju kombinujem s mliekom, dobré sú aj bez droždia.
Ahojte, skvely recept, tak sme ich zblajzi...jedna basen :) akurat sa piekli pomalsie ako sme stihali jest :) do cesta som pridala trochu sojoveho vanilkoveho mlieka k tomu klasickemu.. (asi deci, co som uz potrebovala minut) a po dokladnom otestovani u nas doma tento recept vrelo odporucam vsetkym.

Pridaj komentár k receptu: