Lievance bez droždia

lubos - fotkalubos, 24. februára 2013 12:11
Ďalšie recepty »

Možno je tu takýchto receptov viac, ale tento som sem pridal, pretože ho mám overený a je mimoriadne obľúbený v celej našej rodine. K jeho zaradeniu ma inšpirovali dnešné úspešné raňajky.

10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Múku zmiešame s práškom do pečiva, štipkou soli a polievkovou lyžicou cukru. Potom pridáme dva žĺtky a zmiešame ručným šlahačom. Prilejeme vlažné mlieko (izbová teplota) a dôkladne prešľaháme ručným šľahačom.

  2. 2

    Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do zmesi. Necháme 5 - 7 minút stáť.

  3. 3

    Na panvici rozhrejeme tuk a naberačkou lejeme potrebné množstvo cesta, podľa toho ako chceme mať lievance veľké. Pozor, robia sa rýchlo, tak aby neprihoreli :-) Hotové lievance spojíme ovocným džemom, posypeme práškovým cukrom a podávame. Ale to už nech si urobí každý podľa svojej chuti :-)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist