Možno je tu takýchto receptov viac, ale tento som sem pridal, pretože ho mám overený a je mimoriadne obľúbený v celej našej rodine. K Zobraziť celý popisMožno je tu takýchto receptov viac, ale tento som sem pridal, pretože ho mám overený a je mimoriadne obľúbený v celej našej rodine. K jeho zaradeniu ma inšpirovali dnešné úspešné raňajky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškom do pečiva, štipkou soli a polievkovou lyžicou cukru. Potom pridáme dva žĺtky a zmiešame ručným šlahačom. Prilejeme vlažné mlieko (izbová teplota) a dôkladne prešľaháme ručným šľahačom.
- 2
Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do zmesi. Necháme 5 - 7 minút stáť.
- 3
Na panvici rozhrejeme tuk a naberačkou lejeme potrebné množstvo cesta, podľa toho ako chceme mať lievance veľké. Pozor, robia sa rýchlo, tak aby neprihoreli :-) Hotové lievance spojíme ovocným džemom, posypeme práškovým cukrom a podávame. Ale to už nech si urobí každý podľa svojej chuti :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu