Foto: spydigy
Pozerala som dosť veľa receptov ale ani jeden sa mi nepáčil tak som si ich urobila podľa seba.... a výsledok?! Výsledok bol fantasticky Zobraziť celý popisPozerala som dosť veľa receptov ale ani jeden sa mi nepáčil tak som si ich urobila podľa seba.... a výsledok?! Výsledok bol fantasticky :))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajíčko si rozmiešame s mliekom, pridáme vanilkový extrakt, kôru, cukor a znova dobre premiešame. ( keď nemáte vanilkový extrakt môžeme ho nahradiť kľudne aj rumom)
- 2
Maslo si rozpustíme buď v mikrovlnke alebo si ho dáme rozohriať na panvičku kde budeme robiť lievance. A keď je rozpustené tak ho pridáme k zmesi.
- 3
Múku si zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k zmesi a dobre vymiešame a necháme ( môžete aj nemusíte) tak cca 5-10min postáť.
- 4
Ja mám takú panvičku s priemerom 16cm nemám takú tu 4 dierovú na lievance. A už si robím hrubé aké chcem. :))
- 5
S tento dávky mi vidu tri lievance . Kedže som ich robila prvý krát urobila som dvojitú dávku lebo som si myslela, že 3 nebudú stačiť aj mne aj priateľovi. No mýlila som sa hhh :))
- 6
Ako som ich vrstvila tak potierala som ich čučoriedkovým džemom. Dala navrch vyšľahanú šľahačku, čerstvé jahody, tekuté granko a citrónovu omáčku
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-)......... jednoducho fantastické sú ! Budem ich robiť častejšie.
Vrelo odporúčam!