Liaty perník (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Inšpirovala som sa knihou Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Dávka na polovičný plech. Časť špaldovej múky (maximálne 25 g) možno nahradiť celozrnnou ražnou.

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Sypké suroviny dobre premiešame v mise (sodu presejeme cez sitko).
  2. V teplom "mlieku" (použila som bio ovsené) rozpustíme sladenku, olej a pridáme do misy a znovu dobre premiešame.
  3. Nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.
  4. Prekrojíme pozdĺžne, potrieme džemom, spojíme a potom polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. Ja som použila polovice nelúpaných mandlí.
  5. Čoko poleva: Nad parou roztopíme horkú čokoládu a Alsan Bio. Možno budete musieť pridať viac Alsanu Bio v závislosti od použitej čokolády.