Foto: laurisia
Poviem pravdu, lečo s vajíčkom som jedla prvý krát, keď som mala asi 20 rokov. U nás doma sa totiž vždy robilo len lečo Zobraziť celý popisPoviem pravdu, lečo s vajíčkom som jedla prvý krát, keď som mala asi 20 rokov. U nás doma sa totiž vždy robilo len lečo so smotanou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, paradajky na polkolieska a papriku na pásiky. Na oleji si popražíme cibuľu, pridáme papriku, keď sú popražené, pridáme paradajky a necháme šťavu čiastočne vydusiť - proste klasický základ na lečo. Alebo si otvoríme pohár s lečom, ktoré sme si pekne v lete zavarili :-)
- 2
Keď nám paradajky pekne zmäkli, urobíme si zo smotany na varenie a hladkej múky zátrepku. Alebo použijeme sladkú smotanu v kombinácii s mliekom. Pokiaľ robíme zo zaváraného leča, tak na jeden 7-dcl pohár tak cca 7 dcl smotany na varenie a 1 kopcovitá polievková lyžica hladkej múky.
- 3
Osolíme asi 1 ČL soli a 2 mierne plné PL kryštálového cukru. Necháme pomaly prevrieť a môžeme podávať. Podávame len s chlebom alebo bagetou. Žiadne zemiaky, klobásky, vajíčka :-)
- 4
V podstate je to taký lečový prívarok. Jednoduché jedlo, ktoré nemusí každému chutiť, ale u nás doma veľmi obľúbené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu