Lasagne so špenátom, šunkou a syrom

Autor receptu: nejedla22

Toto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to. Lasagne možno plniť aj všeličím iným - mäsom, zeleninou... Nám chutí tento, je to kompromis vegetariánky a mäsožravca...

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji (masle) krátko povaríme špenát. Do uvareného pridáme cesnak, soľ. Maslo roztopíme, pridáme múku, popražíme, zalejeme mliekom - vznikne bešamel. Dve - tri lyžice dáme aj do špenátu. Nesmie byť príliš hustý. Necháme vychladnúť.
  2. Do obdĺžnikovej zapekacej misy (môže byť aj plech) dáme prvú vrstvu - bešamel. Na ňu položíme plátok nevarených lasagne. Striedame - bešamel, šunka, plátok syra, špenát. (Cestovina musí byť potretá bešamelom či špenátom z oboch strán, aby sa mohla dovariť). Končíme opäť bešamelom, posypeme strúhaným syrom (alebo nadrobno pokrájaným plátkom). Môžeme zdobiť petržlenom resp. pažítkou.
  3. Dáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút. Môžeme pridať paradajku na tanieri.