Lasagne so špenátom, šunkou a syrom
Autor receptu: nejedla22
Toto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to. Lasagne možno plniť aj všeličím iným - mäsom, zeleninou... Nám chutí tento, je to kompromis vegetariánky a mäsožravca...
5 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Na oleji (masle) krátko povaríme špenát. Do uvareného pridáme cesnak, soľ. Maslo roztopíme, pridáme múku, popražíme, zalejeme mliekom - vznikne bešamel. Dve - tri lyžice dáme aj do špenátu. Nesmie byť príliš hustý. Necháme vychladnúť.
- Do obdĺžnikovej zapekacej misy (môže byť aj plech) dáme prvú vrstvu - bešamel. Na ňu položíme plátok nevarených lasagne. Striedame - bešamel, šunka, plátok syra, špenát. (Cestovina musí byť potretá bešamelom či špenátom z oboch strán, aby sa mohla dovariť). Končíme opäť bešamelom, posypeme strúhaným syrom (alebo nadrobno pokrájaným plátkom). Môžeme zdobiť petržlenom resp. pažítkou.
- Dáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút. Môžeme pridať paradajku na tanieri.