Lasagne s hubami (v parnom hrnci)

amandi - bez fotkyamandi, 6. mája 2012
Lasagne s hubami (v parnom hrnci)
Foto: amandi

Skúšala som, čo všetko mi môže parný hrniec ponúknuť a na čo všetko sa dá použiť. Okrem vyprážania snáď naozaj na všetko. Aj tento Zobraziť celý popisSkúšala som, čo všetko mi môže parný hrniec ponúknuť a na čo všetko sa dá použiť. Okrem vyprážania snáď naozaj na všetko. Aj tento recept je toho príkladom. :)

4-5
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 100 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 hrsť
250 g
150 g
150 g
2 strúčiky
1 dl




Postup

  1. 1

    Namočíme za hrsť hríbov do vody. Medzitým pomelieme kuracie prsia, pridáme k nim koreniny, cesnak a premyté a odkvapkané huby.

    Lasagne s hubami (v parnom hrnci) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme mlieko a syr a pomaly zohrievame, až kým sa syr neroztopí. Netreba vôbec použiť múku, ani iné zahuťovadlo.

    Lasagne s hubami (v parnom hrnci) - obrázok 2
  3. 3

    Do syrovej omáčky pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Môžeme pridať pár kvapiek sladidla, alebo štipku stéviového cukru.

    Lasagne s hubami (v parnom hrnci) - obrázok 3
  4. 4

    Lasagne ukladáme do plastovej nádoby obdĺžnikového tvaru, ktorá sa zmestí na najväčšiu mriežku parného hrnca.

    Lasagne s hubami (v parnom hrnci) - obrázok 4
  5. 5

    Na plátky lasagní (zaujímavé slovo :) postupne ukladáme mäsovohubovú zmes a na ňu nalejeme syrovoparadajkový čučpajz.

    Lasagne s hubami (v parnom hrnci) - obrázok 5
  6. 6

    Vrstvy striedame až kým nezmiznú všetky suroviny. Na záver dáme syrovoparadajkovú omáčku a nastrúhame syr.

    Lasagne s hubami (v parnom hrnci) - obrázok 6

Diskusia k receptu

amandi
Zabudla som záver:
Misku uložíme do najširšej parnej nádoby a "paríme" cca 40 minút.
janara
mám dotaz...nevadí že tá tvoja zelená miska má plné dno?
lasane si dávala také,aké si kúpila, teda tvrdé, nepredvarené?
vyzerajú lákavo a zbieram rp do parného hrnca a tento ma veľmi zaujal
dakujem
amandi
janara, ano, miska je plastová, s dnom, niektoré parné hrnce majú aj plastovú misku, ale väčšinou býva oválny. V nich sa dá spraviť ryža. Treba si ale vybrať misku, ktorá vydrží 100°C, aby nezmenila tvar. lasagne dávam nepredvarené, tvrdé, oni pôsobením pary zmäaknú. Mám priateľku talianku a ona sa čudovala, prečo my lasagne predvárame. Aj pri klasickom spôsobe prípravy ich netreba vaiť, naberú si šťavy z mäsa a omáčky.
bibia1
krásny recept, ďakujem, niekedy určite vyskúšam
gamaria
lasagne robím často, ale v paráku by ma to teda nenapadlo. teraz určite vyskúšam
babulicka
davat nepredvarene lasagne zapiect z tym ze si naberu omacku by som uz druhykrat nerobila , tiez som dala na radu pohodlnej kamaratky a vysledok bol priserny , kraje stvrdnute , specene.
BTW nerobia to tak ani taliani
amandi
babulicka, ďakujem za komentár. Asi si dostatočne nenaplnila okraje. Robím lasagne aj na plechu a nikdy, naozaj nikdy nenamáčam a ani nepredváram. Poradili mi to práve Taliani, ktorí to podľa Teba tak nerobia. Nikdy som lasagne nemala tvrdé, nedovarené a spečené. Možno Tvoja kamarátka má viac praxe a skúseností a varením ako Ty aj napriek tomu, že si ju nazvala pohodlná. :(
evusik
ja robím v parnom hrnci tiež všetko možné, lasagne som síce ešte nerobila, ale plastové nádoby používam bežne... používam predovšetkým tie ktoré boli súčasťou parného hrnca a sú plné, ale používam aj iné a robím v nich rôzne sekané, teriny a pod.
lasagne určite predvárať netreba, je to zbytočné....
1x amandi
askadaniela
Ani ja lasagne nepredváram, skúsila som to len raz a nikdy viac :DDD Keď s celé ponorené v omáčke, vôbec im to nevadí, sú skvelé a šťavnaté, al dente :-)
1x amandi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia