Lasagne s hubami (v parnom hrnci)

Autor receptu: amandi

Skúšala som, čo všetko mi môže parný hrniec ponúknuť a na čo všetko sa dá použiť. Okrem vyprážania snáď naozaj na všetko. Aj tento recept je toho príkladom. :)

4-5
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 100 °C

Postup

  1. Namočíme za hrsť hríbov do vody. Medzitým pomelieme kuracie prsia, pridáme k nim koreniny, cesnak a premyté a odkvapkané huby.
  2. Do hrnca dáme mlieko a syr a pomaly zohrievame, až kým sa syr neroztopí. Netreba vôbec použiť múku, ani iné zahuťovadlo.
  3. Do syrovej omáčky pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Môžeme pridať pár kvapiek sladidla, alebo štipku stéviového cukru.
  4. Lasagne ukladáme do plastovej nádoby obdĺžnikového tvaru, ktorá sa zmestí na najväčšiu mriežku parného hrnca.
  5. Na plátky lasagní (zaujímavé slovo :) postupne ukladáme mäsovohubovú zmes a na ňu nalejeme syrovoparadajkový čučpajz.
  6. Vrstvy striedame až kým nezmiznú všetky suroviny. Na záver dáme syrovoparadajkovú omáčku a nastrúhame syr.