Lasagne s hubami (v parnom hrnci)
Autor receptu: amandi
Skúšala som, čo všetko mi môže parný hrniec ponúknuť a na čo všetko sa dá použiť.
Okrem vyprážania snáď naozaj na všetko. Aj tento recept je toho príkladom. :)
4-5 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 100 °C |
Postup
- Namočíme za hrsť hríbov do vody. Medzitým pomelieme kuracie prsia, pridáme k nim koreniny, cesnak a premyté a odkvapkané huby.
- Do hrnca dáme mlieko a syr a pomaly zohrievame, až kým sa syr neroztopí. Netreba vôbec použiť múku, ani iné zahuťovadlo.
- Do syrovej omáčky pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Môžeme pridať pár kvapiek sladidla, alebo štipku stéviového cukru.
- Lasagne ukladáme do plastovej nádoby obdĺžnikového tvaru, ktorá sa zmestí na najväčšiu mriežku parného hrnca.
- Na plátky lasagní (zaujímavé slovo :) postupne ukladáme mäsovohubovú zmes a na ňu nalejeme syrovoparadajkový čučpajz.
- Vrstvy striedame až kým nezmiznú všetky suroviny. Na záver dáme syrovoparadajkovú omáčku a nastrúhame syr.