Lambada z Bez Servítky
Autor receptu: lea332
Tento recept mám z relácie Bez servítky od Emilie Kleinovej. Je neskútočne dobrý, na plechu vám vela neostane.
60 porcií |
120 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:5 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva, všetko spolu premiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
- Upečené piškótové cesto natrieme džemom. Na džem naukladáme na kolieska nakrájané banány.
- Z mlieka, žĺtka a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Práškový cukor s Herou vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý krém a zmiešame. Plnku natrieme na banány
- Uvarenú vychladenú kávu precedíme, do nej namáčame piškóty okrúhle a poukladáme na plnku. Pochúťkové smotany 4 po 200 ml zmiešame s vanilkou a natrieme na piškóty. Koláč dáme do chladničky stuhnúť. Zdobíme podľa fantázie čokoládou, kakaom alebo grankom.